EğlenceManşetler

Apple yeni Apple TV için tvOS uygulamalarını kabul etmeye başlıyor

apple-tv-220915

Yeni Apple TV gelecek hafta piyasaya çıkıyor. Bu, Apple’ın bu yıl içinde çıkardığı ikinci yeni işletim sistemi ve uygulama platformu olacak. Apple Watch ile birlikte Watch OS gelmişti, şimdi Apple TV ile de tvOS geliyor.

Apple’ın gelecek hafta yurt dışında piyasaya sürdüğü ve kasım ayında Türkiye’ye de gelmesini beklediğimiz yeni Apple TV’nin en önemli yeniliklerinden bir tanesi de tvOS işletim sistemine özel bir App Store uygulama mağazası olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple TV yeni tasarım, Siri, App Store ve uzaktan kumandayla geliyor

Apple, Apple TV’ye özel App Store için geliştirici topluluğundan uygulama ve oyunları kabul etmeye başladı. Apple geliştiricilere Apple TV’nin dokunmaya duyarlı uzaktan kumanda, uygulama ikonlarında katmanlı paralaks efektleri gibi önemli yenilikleri hakkında bazı rehber niteliğinde bilgiler de sağlıyor.

Uygulamalar evrensel nitelikte, sadece Apple TV’de değil, iPhone ve iPad’de de çalışacak şekilde paketlenebilir. Bu, satın alma geçmişinde bazı tvOS uygulamalarını görmenin muhtemel olabileceği anlamına geliyor.

Apple TV’nin gelecek hafta içinde kullanıcılara ulaşmaya başlayacağını göz önünde bulundurursak, geliştiriciler tvOS uygulamalarını yeni Apple TV’nin kullanılmaya başlanacağı birinci güne yetiştirmek için sadece bir hafta gibi kısa bir zamana sahip olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER