Eğlence

Apple yazılımcıların oyunlarını tanıtmak için şiddet içeren görüntüler kullanmasını istemiyor

gunslugs-2-130215

Oyunların içeriği konusunda pek açık fikirli olmayan Apple, bu anlayışını yazılımcıların oyun tanıtımlarına da müdahale edecek şekilde genişletmişe benziyor. Pocket Gamer sitesine konuşan pek çok yazılımcı, Apple’ın ikonlarında veya tanıtım görüntülerinde silah gibi şiddeti çağrıştıran ögeler bulunan oyunları geri çevirdiğini dile getirdi.

Örneğin yeni yayınlanan bir oyun olan Tempo’nun Apple’dan onay alması için ekran görüntülerindeki tüm silahlar buzlandı. Rooster Teeth vs. Zombiens oyununun geliştiricileri ise oyunun ikonundaki oyuncak silahı beyzbol sopasıyla değiştirmek zorunda kaldı.

Gunslug 2’nin geliştiricileri ise Apple’ın oyun için hazırlanan güncellemeyi bir ekran görüntüsünün (yukarıda gösterilen) pikselleştirilmiş şiddeti tasvir ettiği gerekçesiyle geri çevirdiğini öne sürdü. Apple’ın geri çevirme gerekçesine oldukça öfkelenen geliştiriciler, söz konusu ekran görüntüsünün oyunun yayınlandığı ilk günden bu yana iTunes App Store sayfasında bulunduğunu ve herhangi bir problem yaratmadığını belirttiler.

Pek çok yazılımcı Apple’ı kızdırmamak için sessiz kalmayı tercih ederken, şirketin bu yaklaşımı yeni yeni uygulamaya başladığı düşünülüyor. İsmi açıklanmayan bir yazılımcı, Apple’ın insana karşı şiddet uygulandığını gösteren görüntülere karşı olduğunu söylese de, Cupertino merkezli şirketin uygulamaları geri çevirme gerekçesinin her zaman çok açık olmadığına dikkat çekiliyor. Gunslug 2 güncellemesinin gerçekleştirilen itirazın ardından yeniden incelenmesi ve kabul edilmesi Apple’ın tavrının oyun içeriğinden ziyade oyunun tanıtımıyla ilgili olduğunu ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER