DosyaManşetler

Apple’dan yaz tatiline özel ürün ve uygulama tavsiyeleri

iphone 8 plus kırmızı
iphone 8 plus kırmızı
iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED

Apple, hazırladığı bir rehberle hangi Apple cihazının veya servisinin yaz tatilinde kullanıcılara ne gibi faydalar sağlayacağını detaylandırıyor. Şirketin verdiği örneğe göre, sırt çantanızla Avrupa’yı gezecekseniz ve seyahatinizde fazla ağırlık taşımak istemiyorsanız yeni iPad ve Apple Pencil mükemmel bir seçenek sunuyor. iPhone X’daki kameraları ve lens seçeneklerini kullanarak yolculuğunuzu en muhteşem detaylarıyla görüntüleyebilirsiniz. Apple Watch ile yeni ülkeleri ve şehirleri keşfedebilirsiniz. İşte Apple’dan yaz tatiline özel ürün ve servis tavsiyeleri:

iPhone

iphone 8 plus iphone x

Yolculuklarınız sizi nereye götürürse, iPhone’unuz her zaman sizinle: iPhone X; uzun ömürlü pili, Portre modu ve Portre Işığı özelliklerine sahip 12 MP çift kamerası ve saniyede 60 kare hızında 4K video çekme özelliğini sunan bir akıllı telefonda bugüne kadar görülmüş en iyi video çekme kalitesi sayesinde seyahatleriniz için ideal bir ürün olma özelliğini taşıyor. Su, sıçrama ve toza karşı koruma sağlayan mikroskobik yalıtımıyla kusursuz bir tasarıma sahip olan iPhone X ile gittiğiniz her yerde içiniz rahat olacak.

Kablosuz şarj noktaları: iPhone X ve iPhone 8, cam arka yüzey tasarımı sayesinde kolay ve kullanıcı dostu bir kablosuz şarj deneyimi sunuyor. Her iki model de hem aksesuar olarak sunulan hem de araçlarda, kafelerde, otellerde, hava limanlarında ve ülke çapındaki birçok noktada mobilyalarda bulunan Qi sertifikalı şarj aygıtlarıyla çalışıyor.

Kolayca hareket etmek için Siri’den yararlanın: Uçuş durumunu kontrol etmek, yakındaki restoranları bulup yer ayırtmak, Lyft veya Uber çağırmak, hava durumu tahminine bakmak, favori müziklerinizi çalmak, dolaşmak, arama yapmak ve ellerinizi kullanmadan kısa mesaj göndermek için Siri’den yararlanabilirsiniz.

Moment Lens uygulamasıyla fotoğraflarınızı mükemmelleştirin: Moment’ın popüler geçmeli iPhone lensleri, şimdi bir telefonda olabilecek en geniş açıyla çekim yapmak için ?Superfish? balık gözü lens ile birlikte iPhone X için sunuluyor. İsterseniz makro lensi kullanarak çıplak gözle görülmeyen en ufak detayları bile çekecek kadar yakınlaşabilirsiniz.

Apple Watch Series 3

apple watch series 3

Biniş kartları bileğinizde: Wallet, biniş kartlarınızı ve biletlerinizi bileğinizde taşımanıza olanak vererek kullanma zamanı geldiğinde kullanıcıya uyarılar gönderir.

Bileğinizdeki dokunuşlarla yol tarifi: Apple Watch’taki sokak sokak yol tarifi, sürüş ipuçları için sola veya sağa dönmeniz gerektiğinde bileğinize dokunarak sinyal verir. Tamamen yabancı olduğunuz sokaklarda yürürken bile gitmek istediğiniz yere ulaşmak için cebinizden haritanızı veya iPhone’unuzu çıkarmanıza gerek yok.

Hızlı para birimi dönüştürme: Hareket halindeyken para birimi dönüştürme işlemleri yapmak gibi hızlı sorularınızda yardımcı olabilecek Siri’yi etkinleştirmek için, şimdi her zamankinden daha güçlü olan Digital Crown’a basmanız yeterli. Apple Watch için Elk Travel Currency Converter gibi üçüncü taraf para birimi uygulamaları da sunuluyor.

Nefes: Sabırsız bir gezginseniz, iniş ve kalkış sırasında sakin kalmak ve farkındalığınızı artırmak için bileğinizdeki Nefes Uygulamasını kullanabilirsiniz.

SOS: Apple Watch’un acil durum özelliği, uluslararası olarak çalışarak bulunduğunuz ülkenin acil durum numarasını aramanızı sağlar. Böylece beklenmeyen durumlarda yardım alabilirsiniz.

AirPods

apple airpods

Zahmetsiz Kablosuz Dinleme: Yüksek ses kalitesi ve uzun pil ömrü sayesinde AirPods, seyahatleriniz için ideal bir yol arkadaşıdır. Kapağına hafifçe dokunarak açtığınız anda kurulan AirPods hemen iPhone ve Apple Watch ile çalışmaya hazır hale gelir.

iPad

Gezginlerin Vazgeçilmezi: Yeni iPad, Apple’ın en uygun fiyatlı ve güçlü 9.7 inç iPad’i. Üstelik şimdi hareket halindeyken daha da yaratıcı ve verimli olabilmeniz için Apple Pencil ile birlikte çalışıyor. Tüm gün dayanan pil ömrüyle internette gezinmek, yazı yazmak, çizim yapmak, çalışmak, alışveriş yapmak ve iki şarj arasında yapmanız gereken her şeyi başarmak için fazlasıyla zamanınız olacak.

Planınızı önceden yapın: Tatiliniz için iPad’inizi kullanarak yer ayırtın. Bölgede yaşayanların yazdığı özgün seyahat rehberleriyle bir sonraki maceranızı Townske’de keşfedin, Skyscanner ile uçuşları, otelleri ve araç kiralama olanaklarını karşılaştırın, Hotel Tonight veya Airbnb’yi kullanarak kalacağınız yeri rezerve edin.

Eğlenceden ödün vermeyin: Uzun uçuşlarda, araba yolculuklarında ve sessiz gecelerde iTunes, Netflix, PuhuTV veya BluTV uygulamalarıyla en sevdiğiniz filmler, kitaplar ve müzikler iPad’inize gelsin. iPad’in muhteşem 9.7 inç Retina ekranı, mükemmel bir renk gerçekliğinin yanı sıra hem iç hem de dış mekanlarda görmenizi kolaylaştırmak için yansıma engelleyici kaplamaya sahip.

Her anın tadını çıkarın: Pages veya Day One Journal ile notlarınızı, fotoğraflarınızı, çizimlerinizi ve videolarınızı tutabileceğiniz bir seyahat günlüğüyle unutulmaz anları gelecek aylar ve yıllar boyunca tekrar yaşayın.

Apple Pencil

apple pencil

Mükemmel piksel hassasiyetine ve duyarlılığa sahip Apple Pencil manzarayı resimlemekten el yazısıyla not almaya ve akşam yemeği için nerede buluşacağınızı göstermek üzere Harita uygulamasından aldığınız hızlı ekran görüntülerini işaretlemeye kadar sunduğu tüm olanaklarla iPad’in, aklınızdan geçenleri sayfalara aktarmanın daha da iyi bir yolu olmasını sağlıyor.

Apple Pencil, Procreate ile manzarayı resimlemekten Notability’de el yazısıyla not almaya ve akşam yemeği için nerede buluşacağınızı göstermek üzere Harita uygulamasından aldığınız hızlı ekran görüntülerini işaretlemeye kadar sunduğu tüm olanaklarla iPad’in, aklınızdan geçenleri sayfalara aktarmanın daha da iyi bir yolu olmasını sağlıyor.

Fotoğraflardaki can sıkıcı kusurları düzeltmek için Apple Pencil’dan yararlanan Pixelmator ile tatil fotoğraflarınıza istemeden dahil olan turistleri silin.

AR Uygulamaları

Ayakkabınızı bile bağlamadan maceralı yürüyüşlere çıkın: Fitness AR artırılmış gerçeklik sayesinde olağanüstü 3D arazi haritaları oluşturarak dünyanın pek çok farklı noktasındaki yürüyüş parkurlarını ve ünlü bisiklet parkurlarını kapsayan büyüleyici bir galeriyi keşfetmenize yardımcı oluyor. Geçmiş aktivitelerinizi keşfetmek ve arkadaşlarınızın rotalarına göz atmak isterseniz Strava hesabınıza bağlayabilirsiniz.

Artırılmış gerçeklikten yararlanarak antik Mısır’ın sırlarıyla tanışmanıza, Rönesans başyapıtlarının ardındaki gizemli katmanları açığa çıkarmanıza ve yıllar boyu gizli kalan hazinelere ulaşmanıza yardımcı olan Civilisations AR ile tarihin hazinelerini seyahate çıkmadan önce keşfedin.

civilisations ar
Civilisations AR

Günde 5 dakikanızı ayırarak seyahat ederken kullanabileceğiniz temel sözcükleri ve ifadeleri öğrenmenizi sağlayan Drops ile dil öğrenmeyi eğlenceli hale getirin. Öğrendiğiniz yeni dildeki sözcüklerle doğrudan görsel ilişkiler kurabilmek için AR’dan yararlanarak bulunduğunuz yerde yeni kelime haznenizin 3D görsellerini bulun.

Star Walk 2 ile çocuklarınızla birlikte gece gökyüzünü keşfederek onları astronomiyle tanıştırın. Artırılmış gerçeklikle yıldızları gözlemleyerek takımyıldızların ve diğer gök cisimlerinin büyüleyici 3D modelleriyle gökyüzüne hayat verin. Bir sonraki yürüyüş aktiviteniz veya kamp tatiliniz, hatta arka bahçenizdeki etkinlikler için mükemmel bir araç: iPad ve iPhone’unuzdaki yerleşik jiroskop, ekranınızdaki haritayı bulunduğunuz yerde gördüğünüz yıldızlarla eşleştirir.

Drone’lar

DJI’ın Spark drone u hem rahatlıkla taşınabilir hem de kullanım kolaylığı sunar. Bir kutu içecekten daha hafif olan Spark, avucunuzun içine veya küçük bir çantaya rahatça sığacak kadar küçüktür. Spark, hareketlerini yönlendirmek için iPhone veya iPad’inizdeki DJI GO 4 uygulamasını kullanır. Spark ile doğru an geldiğinde geniş manzaraları görüntüleyebilirsiniz.

Apple Store

Apple ile yürüyüş turları: Fotoğraf Yürüyüşü veya Çizim Yürüyüşü ile yeni bir şehri keşfederek çevreyi daha yakından tanıyın, mimari çizim ve mimari fotoğrafçılığından fotoğraflarla hikaye anlatımı ve gözleme dayalı çizime kadar birçok konuya odaklanan atölye çalışmalarıyla bölgenizdeki Apple Store’dan öğrendiğiniz yeni teknikleri deneyin. Dünyanın her yerindeki Apple Store’lardan birindeki atölyelere kaydolmak için apple.com/today adresini ziyaret edin. Türkiye için ise bu bağlantıdan kaydolabilirsiniz.

Seyahat için diğer aksesuarlar

Seyahatlerinizde fotoğraf ve videolarınızı iyileştirmek veya aygıtlarınızı şarj etmek için yanınıza bu araçları almadan yola çıkmayın:

Fotoğrafçılık

Manfrotto Handgrip: Manfrotto HandGrip, iPhone’unuzu rahat ve sağlam tutabilmeniz için Manfrotto TwistGrip’e bağlanarak daha iyi fotoğraf ve videolar çekmenize yardımcı olur.

IK Multimedia iKlip Grip Pro Çok Fonksiyonlu Kamera Standı: IK Multimedia’nın iKlip Grip Pro ürünü, iPhone ve iPod touch için profesyonel, çok fonksiyonlu bir kamera standıdır. iKlip Grip Pro birkaç saniye içinde dört farklı aksesuara dönüşebilir: Ayarlanabilir yüksekliğe sahip güvenli bir masaüstü tripod, daha titreşimsiz video çekmek için ergonomik el tutacağı, uzatılabilir monopod/selfie çubuğu ve çıkarılabilir bir iPhone/iPod touch tripod monte alanı.

Olloclip Mobile Photography

Olloclip Mobile Photography Lens Box Set: Yepyeni iPhone X için olloclip Mobile Photography Box Set, benzersiz bir fotoğraf kalitesi, kullanıcı deneyimi ve çok yönlülük sunan üç adet lens içeriyor. Balık Gözü, Ultra Geniş Açı ve Makro 15x lensler, iPhone’unuzla daha önce mümkün olandan daha geniş ve yakın açılardan çekim yapabilmeniz için çok çeşitli seçenekler sunuyor.

Hareket halinde güç

mophie powerstation USB-C XXL Evrensel Pil: USB-C MacBook Pro’nuzun yanı sıra iPhone ve iPad’inizi de şarj etmek için yeterli gücü barındıran bir güç istasyonu.

Apple Dünya Seyahati Adaptör Kiti: Dünya çapında kullanılan farklı elektrik prizlerine uyan 7 AC fişiyle birçok ülkede elektrik bağlantısı sağlaması sayesinde gezginler için mükemmel bir kit.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER