Teknoloji

Apple yapay zekâ şirketi Lattice Data’yı 200 milyon dolar karşılığında satın aldı

apple covid-19 satın alma

apple yapay zekaApple yapay zeka şirketi Lattice Data ile satın alma hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Lattice Data için kesenin ağzını açan Cupertino merkezli şirketin kasasından 200 milyon dolar çıkardığı belirtildi. Satış sürecinin tamamlanmasının ardından Lattice Data bünyesinde çalışan 20 mühendis, Apple’ın Cupertino’daki genel merkezinde çalışmaya başlayacak.

Apple Lattice Data’nın teknolojisinin yardımıyla “karanlık veri” olarak anılan fotoğraf ve metinleri daha yapılandırılmış ve kullanılmış verilere dönüştürebilecek. Kısacası etiketlenmemiş ve kullanım potansiyeli olan her veriden Lattice Data’nın teknolojisi sayesinde yararlanılabiliyor.

İnsanların oluşturduğu karanlık veri miktarı her geçen gün artıyor. 2013’te dolaşımdaki karanlık veri miktarı 4.4 zetabayt seviyesindeydi. IBM, bu miktarın 2020 itibarıyla 44 zetabayt seviyesine ulaşmasını öngörüyor. Big Blue ise mevcut verilerin yüzde 90’lık kısmının son iki yılda oluşturulduğunu belirtirken, bunun yüzde 80’lik kısmının karanlık veri olduğuna dikkat çekiyor. 1 zetabaytın 1 trilyon gigabayta eşit olduğunu belirtmek, karanlık veri miktarının büyüklüğünü daha iyi anlamaya yardımcı olabilir.

Apple yapay zeka çalışmalarıyla Siri’yi daha yetenekli kılmayı amaçlıyor

Lattice Data’nın satın alınması, Apple’ın yapay zekâ tabanlı dijital asistanı Siri’nin daha karmaşık soruları daha rahat cevaplayabilmesini sağlayabilir. Google Assistant, Cortana, Amazon Alexa ve Siri gibi gibi dijital asistanlar akıllı telefon ve tabletlerin ötesine geçip hoparlörlerde de boy göstermeye başlıyor. Amazon’un Echo ile başlattığı yolculuk Google Home ile devam etmişti. Apple’ın da Siri hoparlörünü yakında duyurması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER