Teknoloji

Apple yapay zekâ ile şarkı yapan platformu satın aldı

apple yapay zekâ

Apple yapay zekâ yardımıyla şarkılar oluşturan bir platform geliştiren AI Music isimli girişimi satın aldı. Kaynakların verdiği bilgiye göre, söz konusu anlaşma geçtiğimiz haftalar içinde tamamlandı.

Bloomberg’in haberine göre, AI Music ile yapay zekânın yardımıyla telifsiz şarkılar yapabiliyor. Dinamik şarkılar kullanıcı etkileşimine bağlı olarak gerçek zamanlı şekilde değişebiliyor. Örneğin bir egzersiz sırasında yoğunluk arttığında şarkının tonu da farklılık gösterecek.

AI Music’in artık aktif olmayan internet sitesinde verilen bilgilere göre, platformla kalp ritmine uygun şarkılar oluşturmak bile mümkün. Yapay zekânın müziği nasıl etkilediği ve müziğe nasıl uyum sağlayacağı üzerinde çalışan şirket, müziğin hem yaratıcıları hem de dinleyicileri için daha fazla bağlamsal anlamı olmasını istiyor.

Apple’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Dolayısıyla şirketin AI Music’e ne kadar ödediği bilinmiyor. Buna ek olarak, Apple’ın platformdan nasıl faydalanacağı da belirsizliğini koruyor. Ancak geçtiğimiz ağustos ayında klasik müzik servisi Primephonic’i satın alan Apple’ın Apple Music’te büyük yenilikler planladığı söyleniyor.

Apple yapay zekâ ve müziği buluşturan AI Music’in teknolojisinden farklı alanlarda da faydalanabilir. Apple Fitness Plus aboneleri için özel listeler oluşturmak veya HomePod mini’yle gerçek zamanlı ortam sesi hazırlayabilmek, Apple’ın önündeki potansiyel seçenekler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER