Teknoloji

Apple yapay zeka ile fotoğraf düzenlemede Android’i yakalayacak

apple fotoğraflar

Apple, Fotoğraflar uygulamasını üretken yapay zeka destekli düzenleme araçlarına sahip yeni bir sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. AppleInsider’ın haberine göre, uygulamaya eklenecek yapay zeka araçları “Photoshop düzeyinde düzenleme yetenekleri” sunacak.

Bugünkü iPad lansmanı öncesinde web sitesinde etkinliği tanıtan Apple’ın logosu bir anda etkileşimli hâle geldi. Kullanıcılar logoyu fareleriyle silebiliyor. Bunun yeni yapay zeka düzenleme araçları için bir tanıtım olabileceği belirtilse de, şirketin yeni kaleminin tanıtımını yapması da muhtemel görünüyor.

Apple’ın bu yılın sonlarında Fotoğraflar uygulamasında yapay zeka destekli yeni düzenleme özellikleri sunması bekleniyor. Bu uygulama MacBook’lar, iPad’ler ve iPhone’lar dahil olmak üzere pek çok üründe mevcut. Ancak düzenleme araçlarının tüm platformlarda bulunup bulunmayacağı belirsizliğini koruyor.

Apple Fotoğraflar uygulamasına “Temizleme” aracı ekleyecek

Fotoğraflar uygulamasına geleceği söylenen yeni AI özelliklerinden biri “Temizleme” adıyla anılıyor. AppleInsider’ın haberine göre; mevcut ayarlamalar, filtreler ve kırpma seçeneklerinin yanı sıra, Fotoğraflar uygulamasının yeni sürümünün düzenleme menüsünde bulunacağını söylüyor. Esasen Apple’ın Rötuş aracının yerini alıyor ve kullanıcıların büyük ve küçük nesneleri fotoğraflardan kaldırmasına olanak sağlaması bekleniyor.

Haberde şu ifadeler yer alıyor: “Kullanıcılar, fırça aracını kullanarak fotoğrafın bir alanını seçebilecek ve görüntüden belirli nesneleri kaldırabilecek. Uygulamanın dahili sürümlerinde, test uzmanları daha küçük veya daha büyük nesnelerin daha kolay kaldırılmasını sağlamak için fırça boyutunu da ayarlayabilir.”

Apple yeni iPad’leri tanıtacağı bugünkü “Let Loose” etkinliğinde yapay zeka düzenleme araçlarının ön izlemesini de yapabilir.

İLGİLİ HABERLER