Teknoloji

Apple yapay zeka şirketi Emotient’i satın alıyor

iphone kameraları

apple yapay zeka

Apple San Diego merkezli bir girişim olan ve duyguları algılamak için yüz ifadelerini analiz eden yapay zeka teknolojisi üzerine çalışan Emotient adlı küçük şirketi satın aldı.

Apple, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamayla satın almayı doğruladı. Şirket bu tip durumlarda yaptığı klasik açıklamasını tekrarladı, zaman zaman daha küçük teknoloji şirketlerini satın aldığını ve genel olarak bununla ilgili niyet veya planlarını paylaşmadığını dile getirdi. Satın alma anlaşmasının detayları da kamuoyuyla paylaşılmadı.

Yüz tanıma teknolojiler birçok büyük teknoloji şirketinin ilgisini çekiyor. Ancak bu durum çeşitli tartışmaları ve çekinceleri de beraberinde getiriyor. Örneğin Facebook, Moments fotoğraf uygulamasının Avrupa’da yayınladığı sürümünde yüz tanıma teknolojisini gizlilikle ilgili düzenlemelere karşı gelme endişesiyle kapatmıştı. Google Fotoğraflar’ın yüz tanıma özelliği de sadece ABD’de kullanılıyor.

Yazılımını genellikle reklamverenlere satan Emotient’i Apple’ın neden satın aldığı açık şekilde bilinmiyor. Ancak Apple’ın son zamanlarda birbirlerini tamamlayacak ve bir projenin tamamını oluşturacak şekilde satın almalar yaptığı görülüyor. Üstelik Apple yapay zeka teknolojileriyle de son zamanlarda daha fazla ilgileniyor. Örneğin yakın geçmişte Apple yüz analizine odaklanan hareket yakalama teknolojileri odaklı şirket Faceshift‘i ve mobil işlemciler için tasarlanan derin öğrenme özellikli yüz tanıma teknolojisiyle ilgilenen Perceptio‘yu da bünyesine katmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER