Teknoloji

Apple yapay zekâ ekibini eski Google çalışanlarıyla güçlendirmeye devam ediyor

apple netflix

Apple yapay zekâ çalışmalarını uzun süre boyunca Google’da görev yapan John Giannandrea’ya teslim etmişti. Giannandrea, Apple’da Özdevinimli Öğrenme ve Yapay Zekâ Stratejisi’nden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Cupertino merkezli şirket, yapay zekâ konusundaki ciddiyetini gösterecek yeni bir hamle daha yaptı.

Teknoloji devi, yapay zekâ ekibini yine daha önce Google’da görev yapan bir isimle güçlendirdi. Daha önce Google’da görev yapan Ian Goodfellow, geçtiğimiz ay itibarıyla Apple’ın Özel Projeler Grubu’nda Özdevinimli Öğrenme Direktörü olarak çalışmaya başladı. Google’da 2013’ten 2016’ya ve 2017’den 2019’a kadar iki ayrı dönemde çalışan Goodfellow, ikinci döneminin son beş aylık kısmında Kıdemli Araştırmacı unvanıyla görev yapmıştı. Goodfellow, 2016-2017 arasındaki dönemde ise Elon Musk’ın desteklediği sivil toplum kuruluşu OpenAI’da çalışmıştı.

Goodfellow’a ününü kazandıran ise kendi özdevinimli öğrenme yaklaşımını geliştirmesi olmuştu. Üretici Ters Ağ (GAN) isimli bir teknik geliştiren Goodfellow, iki nöral ağın birbirine karşı çalışarak gerçekçi görünen fotoğraf ve videolar oluşturmasını mümkün kılmıştı. GAN’ın kötü niyetli aktörler tarafından sahte içerik üretmek için kullanılması ise teknolojinin sorgulanmasına yol açmıştı.

Yapay zekâ uzmanının LinkedIn profili, Apple’daki görevinin kapsama alanı konusunda fazla detay vermiyor. Apple yapay zekâ çalışmalarında Özel Projeler Grubu’nu da kullanıyor. Ancak grup öncelikli olarak şirketin yeni nesil ürün ve servislerini geliştirmek amacıyla değerlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER