Teknoloji

Apple yan sanayi pil taşıyan iPhone’ları tamir için kabul ediyor

iphone pil

Üçüncü taraf tedarikçilerin pillerini, diğer bir deyişle yan sanayi taşıyan iPhone’ların da Genius Bar’larda veya Apple’ın Yetkili Servis Sağlayıcılarında tamir edilebileceği belirtiliyor. MacRumors ve Fransız yayın organı iGen tarafından elde edilen dahili Apple dokümanları bu yeni durumu işaret ediyor.

Eskiden Apple’ın politikası, iPhone’larının içindeki parçaları orijinal olmayan, üçüncü taraf bileşenlerle değiştiren tüketicilerin tamir hizmeti almasına engel oluyordu. Yani, iPhone’unuzun pilini kendi imkanlarınız dahilinde değiştirirseniz, Apple mağazalarından veya yetkili servislerinden hiçbir şekilde tamir hizmeti alamıyordunuz.

Çıkan haberlere göre, teknisyenler pille ilgili hususların dışında kalan; mikrofon, lojik devre kartı veya ekran gibi parçaların tamirini, cihazın içini açtıklarında üçüncü taraf bir pille karşılaşsalar bile, gerçekleştirecek.

Pille ilgili tamirlerle ilgili olarak ise, Genius Bar ve yetkili servis teknisyenlerine üçüncü taraf pilleri resmi Apple pilleriyle standart ücretler karşılığında değiştirme izninin verileceği söyleniyor. Ayrıca MacRumors, pil plakasının kırılması, eksik olması veya aşırı miktarda yapıştırıcının kullanılması gibi durumlar söz konusu olduğunda bile, teknisyenlerin kendi inisiyatiflerini kullanarak tüm iPhone’u, pil değişimi maliyeti karşılığında değiştirebileceklerini söylüyor. Bunun fazlasıyla cömert bir yaklaşım olduğunu belirtmek gerekiyor.

Piller, Apple’ın sıkı tamir politikası tarafından kabul edilen en son üçüncü taraf bileşenler oldu. Şirket, 2017 yılından itibaren üçüncü taraf ekranlar barındıran iPhone’ların tamirini kabul etmeye başlamıştı. Politikadaki değişiklikler, kullanıcıların pil değişiminin telefonların yaşam süresini uzattığını fark ettiği bir zamanda geldi. Apple’ın 2017 sonlarında eski model telefonlarında ömrü azalan pillerin yine istikrarlı performans sunmasını sağlamak amacıyla cihazların işlemci gücünde kısıtlamaya gittiği ortaya çıkmıştı. Apple da kullanıcılara iyi niyetini göstermek amacıyla, 2018 yılı boyunca garanti kapsamı dışında kalan pil değişimini indirimli olarak gerçekleştirmişti. Müşteriler indirimli pil değişimine büyük ilgi göstermiş, hatta bu durum yeni iPhone satışlarını da baltalamıştı.

İLGİLİ HABERLER