Teknoloji

Apple yakında çıkacak iPad Pro modellerinde kamera devrimi yapabilir

ipad pro

Apple’ın arkasında üç kamera taşıyan iPhone modeli çıkaracağına dair yaygın bir beklenti mevcut. Son dedikodu ise şirketin gelecek nesil iPad’lerinin de birden fazla arka kameraya sahip olacağını işaret ediyor.

Apple Insider’ın Mac Otakara’ya dayandırarak verdiği habere göre, gelecek nesil iPad Pro üçlü arka kamerayla gelecek. 10.2 inç iPad modelinde ise ikili arka kamera sistemi bulunacak.

Apple bu yılın başlarında iPad Mini ve iPad Air modellerini güncellemişti. Şirketin bu yılın ilerleyen zamanlarında iPad ve iPad Pro modelleri için de bazı ek güncellemeler çıkaracağı düşünülüyor. Yeni kamera sistemleri de önemli özellikler arasında bulunacak.

Mac Otakara, Apple tedarikçilerinden elde edilen bazı aksesuar çizimlerini paylaştı. Buna göre iPad Pro daha büyük bir kamera dizisine sahip olacak. Yakında çıkacak iPhone 11 modelinin de benzer bir sisteme sahip olacağı düşünülüyor. Ayrıca site, 6. nesil iPad’in de LCD ekranlı iPhone 11 modeliyle aynı ikili kamera sistemini barındıracağına dikkat çekiyor. Öte yandan bu modellerin ekim ayında çıkacağını öne sürüyor.

Apple son birkaç iPhone modelinde çift arka kameralı sistem sunuyor. Ancak bu düzeni tabletlerine taşımamıştı. En son iPad Pro modelinde 12 megapiksel sensörlü tek bir arka kamera bulunuyor. En son iPad mini, iPad Air ve iPad modellerinde ise 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamera bulunuyor.

Çoklu kamera sistemleri kullanmak Apple’ın artırılmış gerçeklik odaklı çalışmalarının bir parçası olabilir. Bu yılın başlarında Bloomberg tarafından geçilmiş bir haberde, yakında çıkacak iPhone’larda yer alacak üçlü kamera sisteminin artırılmış gerçeklik uygulamaları için kullanılacağı belirtilmişti. iPad Pro’nun da aynı sisteme sahip olabileceği kaydedilmişti.

İLGİLİ HABERLER