Teknoloji

Apple WWDC 2024 öncesi YouTube’da özel geliştirici kanalı açtı

apple wwdc

Apple 2020’den bu yana WWDC etkinliklerini YouTube’da yayınlıyor. Pandemi zamanında başlayan bu yaklaşım zaman içinde fiziksel katılımlı etkinlikler ve önceden kaydedilmiş videolarla WWDC’yi hibrit bir etkinliğe dönüştürmüştü. Şimdiye kadar tüm oturumlara sadece Apple Developer uygulaması üzerinden erişilebiliyordu. Ancak WWDC 2024 öncesinde açılan bir YouTube kanalıyla bu durum değişiyor.

Apple’ın geliştirciler için açtığı yeni YouTube kanalı Apple Developer adını taşıyor. WWDC 2024’ün 10 Haziran’daki açılış etkinliği için önümüzde yaklaşık 2,5 aylık bir dönem var. Dolayısıyla taze içerikler için sabretmek gerekiyor. Ancak kanalda şimdiden WWDC 2023’ün içeriklerini bulmak mümkün.

Apple’ın YouTube’da iPhone veya Vision Pro gibi cihazlar için hazırladığı tanıtımları paylaştığı bir kanalı uzun süredir mevcut. Apple Developer kanalında ise hâlihazırda 40 video bulunuyor. Bu videoların yorumlara kapalı olduğunu belirtmekte fayda var.

Apple WWDC 2024’te işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtacak

Cupertino merkezli şirket, 10-14 Haziran arasında düzenleyeceği WWDC 2024 etkinliğinde iOS 18, iPadOS 18 ve watchOS, tvOS, macOS ve visionOS’in yeni sürümlerini duyuracak. Bu etkinlikteki videolar da Apple Developer kanalında izlenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER