Manşetler

Apple 4 Haziran’daki WWDC 2018 açılış konuşmasını canlı yayınlayacak

apple wwdc 2018 canlı yayın

apple wwdc 2018 canlı yayın

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı 2018 açılış etkinliğini internet üzerinden canlı olarak yayınlayacak. Böylelikle WWDC 2018’i yerinden takip edemeyenler de, bulundukları yerden açılış konuşmasını izleyerek Apple’ın yazılım platformundaki yenilikleri yakından görme fırsatı elde edecekler.

Resmi WWDC 2018 web sayfasına eklenen, aynı zamanda Apple’ın ana sayfasına da yansıtılan güncellemeyle birlikte, canlı yayının 4 Haziran akşamı saat 20.00’de başlayacağı duyuruldu. Şirket şimdiye kadar sadece canlı yayına web erişiminin olacağını doğruladı. Ancak geçmişte olduğu gibi Apple TV ve benzeri diğer cihazlar üzerinden de etkinliğin başlangıcını izlemek mümkün olacaktır.

Apple’ın 2018 yılı için hangi yenilikleri getireceğiyle yakından ilgilenen geliştiriciler ve kullanıcılar için canlı yayın büyük önem taşıyor. Apple, canlı yayının iOS 10 veya üstü sürümle çalışan iOS cihazlarında, macOS Sierra 10.12 veya daha üst sürümle çalışan Mac’lerdeki Safari’de veya Windows 10 ile çalışan PC’lerdeki Microsoft Edge üzerinde izlenebileceğini belirtiyor.

Bu arada Apple, ABD’nin San Jose şehrindeki McEnery Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinliğin davetiyelerini de gönderdi. iOS, macOS, tvOS ve watchOS ile ilgili yeniliklerin açıklanacağı toplantıdan sonra, WWDC 2018 için kayıt yaptırmış geliştiricilerin katılabileceği 100’den fazla eğitim oturumu düzenlenecek. Apple mühendisleri tarafından gerçekleştirilecek eğitimlerin yanı sıra uygulamalı laboratuvar çalışmaları ve özel konuşmalar da olacak.

Her ne kadar doğrulanmasa da, Apple’ın WWDC 2018 açılış konuşması sırasında yeni donanımlarını da tanıtabileceği belirtiliyor. Dedikodular, gelecek ayki etkinlikte TrueDepth kamera ve Face ID ile desteklenen, yeniden tasarlanmış iPad Pro’nun gelişine yoğunlaşıyor. Apple iPad Pro serisinde son olarak WWDC 2017 sırasında güncelleme yapmıştı.

Diğer dedikodular arasında MacBook Pro serisinin yenilenmiş versiyonları, güncellenmiş iPhone SE 2 modeli ve düşük fiyatlı HomePod bulunuyor.

4 Haziran 2018 Pazartesi akşamı saat 8’de Teknoblog’da olun. WWDC 2018 ile ilgili gelişmeleri en hızlı şekilde aktaracağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER