Teknoloji

Apple WWDC 2018’de dijital sağlık konusuna odaklanacak

wwdc 2018

apple wwdc 2018Apple WWDC 2018’in kapılarını 4 Haziran’da açacak. Mevcut işaretler şirketin odak noktasının yazılım olacağını ve donanımsal ürünlerin etkinlikte biraz daha arka planda olacağını gösteriyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, MacBook ve MacBook Pro modelleri yeni nesil Intel işlemcilerle yenilenecek. Ancak uygun fiyatlı yeni MacBook Air’in çıkışının yılın ilerleyen dönemlerine kalması bekleniyor. Yenilenen iPad Pro modellerinin tanıtımının da daha sonra gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Apple’ın yazılım konusundaki bazı değişiklikleri de ertelemiş gibi görünüyor. Yenilenmiş Ana Ekran, Fotoğraflar uygulamasının ve iPad dosya yönetimi araçlarının yapay zekâ ile desteklenmesi gibi yeniliklerin kullanıcılara sunulmasınında 2019’a bırakıldığı söyleniyor.

Cupertino merkezli şirket, dijital sağlık konusuna ayrı bir parantez açacak. Apple’ın etkinlikte cihaz ve uygulamalarının nasıl ve ne sıklıkta kullanıldığını izlemeye yardımcı olacak bir araç tanıtacağı söyleniyor. Dijital Sağlık adını taşıyan araca iOS 12’nin yayınlanması ile birlikte Apple’ın Ayarlar uygulaması üzerinden erişileceği belirtildi.

Apple geçtiğimiz aylarda ebeveynlerin çocuklarının cihaz kullanımını takip etmesini ve cihazlarını yönetmesini kolaylaştıracak bir araç üstünde çalıştığını açıklamıştı. Google da geçtiğimiz ay I/O 2018’de Android P’nin uygulama kullanımına yönelik araçlar barındıracağını duyurmuştu.

Apple WWDC 2018’de gelişmiş artırılmış gerçeklik özelliklerini de tanıtmaya hazırlanıyor. Bu özelliklerden birisinin kullanıcılara AR oyunlarını paylaşılan ortak bir çevrede oynama imkanı sağlayan bir oyun modu olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER