Teknoloji

Apple WWDC 2016 açılış konuşması 13 Haziranda

apple wwdc 2016

apple wwdc 2016Apple’ın geleneksel geliştirici konferansının başlamasına bir buçuk hafta kala, şirket etkinliğin başlangıcının 13 Haziranda yerel saatle sabah 10’da (Türkiye saatiyle akşam saat 8’de) San Francisco’daki Bill Graham Civic Oditoryumu’nda düzenlenecek açılış konuşmasıyla başlayacağını duyurdu. Apple aynı salonu geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği; iPhone 6s, iPad Pro ve Apple TV’yi tanıttığı “Hey Siri” etkinliğinde kullanmıştı.

Siri bu yılki etkinliği yıldızı olacak gibi görünüyor. Aslında Apple WWDC 2016 etkinliğinin sızıntısının resmi duyurudan önce Siri’den verilmesi de bunun bir işareti sayılabilir. Son zamanlarda Apple’ın Siri özellikli, Amazon Echo ve Google’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Google Home’a rakip olacak bir ev hoparlörü çıkaracağı dedikoduları da ortalıkta dolaşıyor.

Ayrıca Siri’nin üçüncü taraf uygulama desteği kazanacağı ve OS X’te de çalışır hâle geleceği de tahminler arasında yer alıyor. Siri ile ilgili kesin bilgileri 13 Haziran akşamı Teknoblog’da bulacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER