Teknoloji

Apple WWDC 2014’te iddialı bir yeni ürün duyuracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2014 Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı tahmin edilenin aksine hiç de sıkıcı geçmeyebilir. Her ne kadar Apple’ın bu yılın sonuna kadar iWatch veya yenilenmiş Apple TV set üstü cihazını tanıtmayacağına dair haberler çıkmış olsa da, Çeşitli kaynakların 9to5Mac sitesi yazarı Mark Gurman’a fısıldadıklarına göre Apple bu yılın WWDC etkinliğinde yeni bir donanım tanıtmayı planlıyor.

apple-wwdc-14-030414

Bu yeni donanımın ne olduğu konusunda net bir bilgi yok, Gurman’ın da tahminleri spekülasyonun ötesine geçmiyor. Ancak O’nun söylediğine göre, Retina ekranlı MacBook Air’ların çıktığını görebiliriz. Çünkü Apple elindeki ürünlerin büyük bir kısmını sonbaharda çıkarmak için saklıyor. İki farklı ekran büyüklüğüne sahip versiyonlarıyla iPhone 6, yenilenen iPad Air, uzun zamandır sözü edilen iWatch ve Apple TV cihazlarının her birinin yıl sonuna doğru gelmesi Gurman’ın beklentisi gibi görünüyor.

2014 Apple için sessiz bir yıl gibi görünüyor, ancak geçen yıla baktığımızda da Apple’ın yılın ilk yarısını genellikle sessiz geçirdiğini görüyoruz. Şirket şimdiye kadar sadece MacBook Air’ın işlemcileri güncellenmiş yeni versiyonlarını çıkardı. Ancak Apple CEO’su Tim Cook 2014 içinde birkaç ürünün çıkacağını söylemişti. 2014’ün henüz ilk beş ayını geride bırakıyoruz ve önümüzde daha uzun zaman var, bu nedenle sabırla beklemek gerekiyor.

Ancak Apple’ın bu sessizliği analistleri biraz endişelendiriyor gibi görünüyor. Global Equities Research analisti Trip Chowdry’nin geçtiğimiz mart ayında geçtiği bir bilgi notunda Apple’ın önümüzdeki 60 gün içinde iWatch çıkarmazsa, kaybolabileceği şeklinde iddialı bir öngörüde bulunmuştu.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sonbahara kadar iWatch’u bekletmek Apple’a çok şey kaybettirir mi?

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER