EğlenceManşetler

Apple WWDC 2013 açılış toplantısını canlı yayınlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, WWDC 2013 açılış toplantısını internet üzerinden canlı yayınlayacağını duyurdu. Apple TV üzerinde San Francisco’da düzenlenecek geliştirici konferansının yayını için özel bir kanal açıldı. “Apple Events” adlı bu kanal üzerinde yayın yerel saatle sabah 10’da, yani Türkiye saatiyle akşam saat 8’de başlayacak.

apple-tv-wwdc-2013-canli-yayin-100613

Apple TV’de yer alan “Apple Events” uygulamasını açtığımızda “WWDC 2013 Keynote” başlığı altında bu akşamki etkinliğin yayınını görüyoruz. Play tuşuna bastığımızda ise etkinliğin canlı yayınının bu akşam olacağı bilgisi veriliyor. Bu da, Apple’ın akşamki etkinliğini internet üzerinden canlı yayınlayacağını doğruluyor. Etkinliğin Apple TV dışında mobil ve web üzerinde canlı yayınlanıp yayınlanmayacağı ise şu an için netlik kazanmadı. Etkinlik Apple’ın web sitesi üzerinden de canlı olarak yayınlanacak.

İnternet üzerinden canlı yayınlar konusunda Apple’ın karmaşık bir geçmişe sahip olduğunu biliyoruz. Şirket genellikle etkinlik sonrasında yayını podcast olarak vermeyi yeğliyor. Ancak en son Ekim 2012’deki iPad mini etkinliği internet üzerinden canlı yayınlanmıştı. WWDC 2013 açılış toplantısının da canlı yayınlanacak olması, Apple’ın bundan sonra nasıl bir çizgi izleyeceği noktasında fikir verici nitelik taşıyabilir.

Apple WWDC 2013’te iOS ve OS X ile ilgili son yenilikleri paylaşacak. Beklentiler için bu yazıya göz atmanızı tavsiye ederiz. Canlı yayına erişemeyecek olanlar için de detaylar ve en taze haberler Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER