Manşetler

Apple WWDC 2012 11-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek, biletler satışta

Apple WWDC 2012’nin düzenleneceği tarihleri açıkladı. Şirketin her yıl yazılımcılara özel olarak düzenlediği etkinlik bu yıl 11-15 Haziran tarihleri arasında San Francisco’da düzenlenecek. Bu etkinliğe katılmak isteyenlerin biletler için kişi başına $1599 gibi bir ücret ödemesi gerekiyor. Geride kalan 2-3 yılda olduğu gibi biletlere yine yoğun talebin gelmesi bekleniyor. Birkaç saat içinde biletlerin bittiğine dair bir yazı yazdığımızı bile görebilirsiniz.

Beş gün sürecek olan etkinlikte iOS ve OS X yazılımcıları Apple’ın yazılım ve donanım mühendisleriyle buluşup her bir platformdaki en son yenilikleri görme fırsatı bulacak, ayrıca App Store ve Mac App Store’da öne çıkmaya yarayacak ipuçlarını alacak. Ayrıca etkinlik haftası boyunca çeşitli çalışma seanslarıyla kodlama yetenekleri de artırılmaya çalışılacak. Önümüzdeki yaz beklenen OS X Mountain Lion da etkinliğin başlıca gündem maddelerinden biri olacaktır.

Apple WWDC 2012 bilet satışlarını birey başına bir bilet veya organizasyon başına beş biletle sınırlı tutuyor. Buna rağmen biletlerin hızlı tükenmesi mıhtemel. Bu yıl OS X  ve iOS temelleri, uygulama servisleri, geliştirici araçları, grafikler, medya, oyunlar ve bunun gibi konularla ilgili 100’den fazla oturum düzenlenmesi bekleniyor.

Geçmişteki WWDC etkinliklerinde iPhone tanıtımlarına tanık olmuştuk. Ancak geçen yılki WWDC etkinliğinde sadece iOS 5 ve OS X Lion ile ilgili yenilikleri dinlemiştik. Belki bu yıl yeni bir donanım duyurusu görebiliriz, en iyisi beklemek ve etkinlik yaklaştıkça konuşulanlara biraz daha kulak kabartmak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER