Teknoloji

Apple Wistron ile Hindistan’da iPhone 6s üretimine başlayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple wistronApple’ın gözünü Çin’in ardından dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’a çevirdiği bir sır değil. Son haberler, şirketin ülkeye dair planlarını biraz daha somut hâle getirdiğini gösteriyor. İddialara göre, Apple Wistron ile birlikte Hindistan’da iPhone 6s üretimine başlamaya hazırlanıyor.

Reuters’e konuşan kaynaklar, Wistron’un Hindistan’ın Bangalore şehrinde yeni bir üretim tesisini faaliyete geçirmeye hazırlandığını belirtti. Söz konusu tesisin bir kısmının Apple için iPhone 6s üretiminde kullanılacağı ifade edildi.

Wistron’un Bangalore’deki tesisine 157 milyon dolar yatırım yapmayı planladığı ve anlaşma sürecinin önümüzdeki haftalarda tamamlanacağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Wistron’un burada iPhone 6s için bir üretim bandı oluşturacağı belirtiliyor.

Apple Wistron ile Hindistan’da iPhone SE üretiyor

Apple’ın Hindistan’da iPhone 6s üretmeye başlaması, Cupertino merkezli şirketin Çin dışında da üretim yapma planı açısından önemli bir adım niteliği taşıyor. Apple Wistron ile birlikte bir süredir Hindistan’da iPhone SE üretiyor. İki şirket arasındaki işbirliğine iPhone 6s’in de dahil edilmesi, Apple’ın Hindistan pazarındaki etkinliğinin artması konusunda büyük önem teşkil ediyor. Hindistan’da ithal akıllı telefonlara uygulanan yüksek vergi, Apple’ın bu ülkedeki üretim kapasitesini artımasını neredeyse bir zorunluluk hâline getirmişti.

İLGİLİ HABERLER