Teknoloji

Apple Wireless Power Consortium üyeleri arasına katıldı

apple iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple wireless power consortiumApple’ın yeni iPhone’da kablosuz şarj özelliğine yer vereceğine dair söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Cupertino merkezli şirketin son hamlesi de bu dedikoduları biraz daha kuvvetlendirecek gibi görünüyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, Apple Wireless Power Consortium üyeleri arasına katıldı. Bu katılımın yeni olduğu ise birliğin bir hafta önceki üye listesinde Apple’ın olmamasıyla anlaşılıyor.

Geçtiğimiz hafta internete sızan bir notta Apple’ın 2017’de piyasaya süreceği üç iPhone modelinde de kablosuz şarj özelliğine yer vereceği belirtilmişti.

Apple’ın hâli hazırda Apple Watch’ta kullandığına benzer bir kablosuz şarj teknolojisini tercih etmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak şirketin cihazı belli bir mesafeden şarj edebilecek kablosuz şarj teknolojilerine de yönelmesi ihtimaller arasında yer alıyor.

Apple Wireless Power Consortium bünyesinde Samsung, Lenovo ve Asus gibi şirketlerle çalışacak

Qi kablosuz şarj standardının arkasındaki isim olan Wireless Power Consortium, uzun bir üye listesine sahip. Samsung, Lenovo, Asus, Nokia ve Canon gibi şirketler kuruluşun üyeleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER