Teknoloji

Apple Wireless Keyboard ve Magic Mouse’u yeniliyor

apple-magic-mouse-2-fcc-170815

Apple bilgisayar aksesuarlarında uzun süredir bir yenilik yapmış değil. Magic Mouse’u en son 2009’da elden geçiren şirket, Wireless Keyboard’a (Kablosuz Klavye) ise daha uzun süredir dokunmuyor. Bu durağanlıktan artık rahatsız olmuşa benzeyen Cupertino merkezli şirket, işleri değiştirmeye hazırlanıyor.

ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) iletilen belgeler, Magic Mouse 2 ve yenilenmiş Wireless Keyboard’u gözler önüne seriyor. Dış tasarımda nasıl bir değişiklik olacağı konusunda ipucu verilmezken, asıl iyileştirmenin aksesuarların içinde olması bekleniyor.

apple-wireless-keyboard-2015-fcc-170815

Aksesuarlarda Bluetooth 2.0 yerine daha verimli olan Bluetooth 4.2 standardına geçiş yapılacağı belirtilirken, AA piller yerine yerleşik lityum-iyon bataryaların tercih edilmesi de Magic Mouse 2 ve yenilenen Wireless Keyboard’a dair ihtimaller arasında yer alıyor.

Apple’ın yeni fare ve klavyesini ne zaman resmen gözler önüne çıkaracağı henüz bilinmiyor. Ancak hem Magic Mouse 2’nin hem de Wireless Keyboard’un bu yıl piyasaya sürülecek yeni Mac’lerin yanında boy göstermesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER