Teknoloji

Apple Windows Vista ve birinci nesil Apple TV için iTunes Store desteğini kesiyor

apple

apple windows vistaTeknoloji dünyasında değişim hızı oldukça yüksek. Değişim hızının yüksekliği, şirketlerin hareket kabiliyetlerini kaybetmemek adına bazı yüklerden kurtulmasını zorunlu hâle getiriyor. Eski cihaz ve yazılımlara verilen destekler de şirketlerin kurtulması gereken yükler arasında bulunuyor. Apple Windows Vista ve birinci nesil Apple TV için sağladığı iTunes Store desteğini sonlandırma kararıyla “yüklerden kurtulma” konusuna iyi bir örnek veriyor.

Windows Vista, 2006’nın kasım ayında yayınlanmıştı. Birinci nesil Apple TV ise kısa bir süre sonra satışa sunulmuştu. O dönemde bir albümü internet üzerinden satın alarak dinlemek oldukça modaydı. Ancak günümüzde hem Vista’nın hem birinci nesil Apple TV’nin hem de bir albümü internet üzerinden satın alarak dinlemenin fazlasıyla “demode” olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Apple, resmi destek sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada Windows Vista ve birinci nesil Apple TV için sunduğu iTunes Store desteğini 25 Mayıs itibarıyla sonlandıracağını duyurdu. iTunes, söz konusu platformlar üzerinde çalışmaya devam edecek. Ancak kullanıcıların yeni içerik satın alması veya daha önce satın aldıkları içerikleri tekrar indirmesi mümkün olmayacak.

Apple Windows Vista ile olan ilişkisini işletim sistemini iTunes 12’nin destek kapsamına dahil etmeyerek gevşetmişti. Birinci nesil Apple TV’nin de kullanım alanı hâli hazırda oldukça sınırlı durumda. Cupertino merkezli şirket, son kararıyla hâlâ eski cihazları kullananlara günümüze gelmeleri için bir çağrı yapmış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER