Teknoloji

Apple Windows 10 için yeni nesil medya uygulamalarının peşinde

apple covid-19 satın alma

Apple, Windows için medya uygulamaları tasarlamaya yardımcı olacak yazılım mühendisleri arıyor. iPhone üreticisi, bu ayın başlarında çıktığı ve Neowin tarafından dikkat çekilen iş ilanıyla, potansiyel adayları Windows için gelecek nesil medya uygulamaları geliştirmeye davet ediyor.

Apple iTunes ve iCloud gibi mevcut Windows uygulamalarını desteklemeyi sürdürüyor. Ancak bunların ikisi de geleneksel masaüstü uygulamaları ve yaşlandıkları da belli oluyor. Apple bu yılın başlarında iTunes’u üç ayrı macOS uygulamasına bölmüştü. Podcast’ler, TV ve Müzik uygulamaları böyle ortaya çıkmıştı.

Apple’ın iş ilanında Evrensel Windows Platformu ile deneyimin büyük bir artı olduğu belirtiliyor. Bu da şirketin Windows 10 için medya uygulamalarının  Evrensel Windows Platformu versiyonlarını geliştirmeyi planladığını gösteriyor.

Xbox One’a da Apple TV Plus deneyimi gelecek

Bu durum Apple’ın uygulamalarını hem Windows 10 hem de Xbox One’a getirmesini sağlayacaktır. Özellikle Apple TV Plus için bu gelişme önemli olacaktır, çünkü şu anda bu servise Xbox One üzerinden hiçbir şekilde erişim bulunmuyor.

Bu yeni medya uygulamalarının Windows’a ne zaman geleceği şu an için net değil. Ancak Apple’ın Windows 10’a yatırım yapması Surface ya da Windows tablet cihazlarına sahip olan kullanıcılar için iyi haber. Bu sayede onlar da Apple’ın servislerini dokunmatik ekran dostu uygulamalarla kullanma imkanına sahip olacaklar.

İLGİLİ HABERLER