Teknoloji

Apple: WikiLeaks belgelerinde bahsi geçen açıkları kapattık

ios 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple wikileaksWikiLeaks tarafından yayınlanan yeni belgelerde CIA’in akıllı cihazları izlemek için yararlandığı açıklar ortaya çıkmıştı. Söz konusu belgelerde Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’te de ciddi açıkların bulunduğu görülmüştü. Apple WikiLeaks belgelerinde bahsi geçen güvenlik sorunları üzerine açıklama yapmak için fazla zaman kaybetmedi.

Cupertino merkezli şirketten yapılan açıklamada, iOS’in geçtiğimiz ocak ayında yayınlanan son sürümüyle belgelerde de bahsi geçen kritik açıkların pek çoğunun kapatıldığı belirtildi. Apple, mühendislerinin CIA tarafından bilinen diğer açıkların da kapatılması için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

WikiLeaks, geçtiğimiz akşam CIA’in Siber İstihbarat biriminden elde edildiği söylenen 8 bin 761 doküman ve dosyayı yayınladı. Söz konusu belgelerde Android ve Samsung Smart TV’lerdeki açıkların yanı sıra, 14 iOS açığına dair detaylar yer alıyor. Belgelerde güvenlik boşluklarının kullanıcıları takip etmek, iletişimlerini izlemek, hatta telefonlarını ele geçirmek için nasıl işlenebileceği anlatılıyor.

https://twitter.com/JohnPaczkowski/status/839308040775987201

Apple WikiLeaks belgelerindeki açıklardan hangilerini kapattığı konusunda kesin bilgi vermedi

Apple’ın açıklamasında, gerçekleştirilen ilk analiz sonucunda WikiLeaks belgelerinde bahsedilen güvenlik boşluklarının önemli kısmının kapatıldığı belirtildi. Şirket, hangi açıkların kapatıldığı konusunda ise kesin bilgi vermedi. Buna ek olarak, hâlâ kapatılmamış açıklar için yayınlanacak yamalar konusunda da bir zaman verilmedi. Apple, kullanıcılarına en yüksek güvenlik için daima en güncel iOS sürümünü yüklemelerini hatırlatmayı ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER