Eğlence

Apple Wi-Gear’ı satın alıp Bluetooth kulaklık işine de el atıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Söz konusu Bluetooth desteği olduğunda Apple her zaman ön saflarda olan bir şirket sayılmaz. Yine de, iPod ve bunun gibi cihazları için bazı üçüncü parti şirketlere A2DP adaptörler üretme fırsatı sunmuştu. Bu şirketlerden bir tanesi de Wi-Gear’dı. iPod için iMuffs adı verilen bir stereo kulaklık üretmiş olan bu şirket “Kabloyu kesin ve tamamen özgür olun.” sloganıyla bu kulaklığı pazarlamaya çalışmıştı.

Her ne kadar bu tür bir cihaz insanı modern hayatın sorumluluklarından kurtarmıyor olsa da, son günlerde gerçekleşen bir satın alma olayı Wi-Gear’ın sahiplerinin bazı sorumluluklarından sıyrılıp özgür olmalarına katkıda bulunabilir. 9to5Mac sitesinin haberine göre Apple Wi-Gear şirketini ve bu şirketin teknolojisini satın aldı. Ayrıca bu şirketin kurucularından olan Michael Kim de “iOS Bluetooth Mühendisi” olarak Apple’da çalışmaya başladı. Wi-Gear da web sitesi üzerinden operasyonlarını duyurduğunu ilân etti.

Bakalım bu satın alma ne gibi sonuçlar doğuracak? Apple markasını taşıyan bir stereo Bluetooth kulaklık seti görmek çok da uzak bir ihtimal olmamalı.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER