Teknoloji

Apple web sitesini yeniledi, Online Mağaza bölümü kaldırıldı

apple-web-sitesi-yeni-070815

Apple web sitesini yeniledi, daha fazla ürün odaklı hâle getirdi. Bu yeni tasarımın bir parçası da kendine ait bir bölüm altında bulunan Apple Online Store’un kaldırılarak bütün alışveriş işlevlerinin ana sitenin içine entegre edilmesi oldu. Bundan böyle her bir ürüne ait detay sayfasında o ürünün satın alınmasını sağlayacak bağlantılar ve fiyat bilgileri de bulunuyor.

Apple Türkiye web sitesinde de geçerli olan bu tasarım değişikliğinde ana sayfaya fazla dokunulmamış. Öne çıkan ürün tanıtımları, onun altında yine dikkat çekilen dört ürüne ait küçük fotoğraflar ve bazı pazarlama kampanyalarının duyuruları ana sayfada yer alıyor. Ancak içerilere girdiğinizde sitenin tamamen yenilendiğini fark edeceksiniz.

Mac, iPad, iPhone sayfalarında daha az metin, daha fazla görsel dikkat çekiyor. Her bir ana konu başlığının altında daha fazla detay veya satın alma bağlantıları bulunuyor, açıklamalar da kısa tutulmuş. Her bir ürüne ait detay sayfaları ise genellikle değişmeden korunmuş. Örneğin Watch sayfasında Apple Watch’un çeşitli özellikleri gösteriliyor.

 

Yeni tasarımla birlikte ana navigasyon çubuğunda yer alan Mağaza bağlantısı kaldırılmış. Son birkaç aydır Watch ve Music’in eklenmesiyle birlikte bu navigasyon çubuğu epey dolmuştu. Mağaza’nın silinmesiyle birlikte biraz rahatladığı görülüyor.

apple-yeni-site-iphone-satin-al-070815

Mağaza bağlantısını navigasyon çubuğundan silen Apple, bununla da sınırlı kalmayıp Online Mağaza bölümünü tamamen kaldırmış. Bunun yerine her bir modelin sayfasında “Satın alın” bağlantısı bulunuyor. Bu arada navigasyon çubuğunun sağına, arama ikonunun hemen yanına bir alışveriş çantası ikonu da eklenmiş. Böylelikle kullanıcılar sepetteki ürünlerine kolaylıkla erişebiliyor, favori ürünlerini, Apple Store hesaplarını düzenleyebiliyor.

Ürün seçim süreci de biraz değişikliğe uğramış, iPhone kapasitesi ve rengi gibi seçenekler için daha büyük butonlar kullanılmış. Ayrıca bir Mac modeli seçmeyi sağlayan sayfa da görsel değişikliklerden geçmiş, ancak sayfadaki bilgiler aynı kalmış.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER