Manşetler

Apple Watch’un nasıl çalışacağını merak edenler için interaktif sunum

apple-watch-demo-pipes-130115

Pipes hazırladığı özel interaktif web sitesiyle Apple Watch’un nasıl çalışacağını gözler önüne seriyor.

Apple Watch için geliştirilen haber odaklı bir uygulama olan Pipes’ın hazırladığı çevrim içi demo sayfasında Apple Watch ortada yer alıyor. Sanal akıllı saate tıklayarak veya tıklatarak sadece Pipes uygulamasını değil, aralarında Instagram, Shazam, Apple’ın Health uygulaması ve bunun gibi çeşitli uygulamaların da bulunduğu Apple Watch’a özel versiyonları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca saatin kenarında yer alan “crown” adlı halkayı kullanarak ana ekrana dönüşü de görebilirsiniz.

Gösterilen diğer Apple Watch işlevleri arasında hava durumu raporu, haberler gibi küçük uygulama parçaları, itme bildirimleri de bulunuyor. Sunumda yer alan tüm bileşenler oldukça basit, ancak fazlasıyla etkileyici görünüyor. Çünkü bu gösterim sayesinde Apple Watch’un kullanıcı arayüzünde nasıl gezinti yapılabileceğini görmek mümkün oluyor.

Apple Watch’un mart ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Gümüş veya uzay grisi alüminyum renk seçenekli Apple Watch Sport; paslanmaz çelikten yapılmış standart Apple Watch ve gül veya sarı renkte 18 karat altında yapılmış kayışlı Apple Watch Edition modelleri mevcut olacak. Ayrıca her bir modelin 38 mm. veya 42 mm. çaplı versiyonları bulunacak.

Apple Watch’un yurt dışı başlangıç satış fiyatı 349 dolar olarak belirlendi. Bu da yaklaşık 800 TL’ye geliyor. Tabii ki, Türkiye fiyatı bundan biraz daha yüksek olabilir. Kesin fiyat için Apple Watch’un Türkiye piyasasına giriş takviminin netleşmesini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER