Teknoloji

Apple Watch’ta gizlenen port şarj ve diğer aksesuarlar için kullanılabilir

apple-watch-gizli-port-050515-1

Apple Watch sahipleri saatlerinin kayışını çıkarıp alttaki bağlantı yuvasına göz attıklarında ilginç bir şey fark edeceklerdir. Burada Apple’ın web sitesinde veya akıllı saatle ilgili herhangi bir dokümanda bahsetmediği gizli bir port bulunuyor. Anlaşılan o ki, Apple tüketicilerin bu portu fazla kurcalamasını istemiyor, sadece kendi için kullanabileceği bir port olarak kalmasını tercih ediyor.

Ancak bir aksesuar üreticisi bu altı pinli portun cihazı şarj etmek için kullanılabileceğini iddia ediyor, üstelik bu port üzerinden şarj işleminin Apple Watch’un endüktif şarj aletine göre daha hızlı yapılabileceği de öne sürülüyor. Apple Watch için pilli kayış çıkarmaya hazırlanan Reserve Strap şirketi, mühendislerinin Apple Watch gövdesinin altında yer alan altı pinli teşhis amaçlı portu şarj amacıyla kullanabildiğini söyledi.

Bu keşfin öncesinde, Reserve Strap’in başlangıçtaki tasarımı Apple Watch’u endüktif şarj sistemi üzerinden besleyecek şekilde geliştirilmiş, bu durum kullanıcının çeşitli ödünler vermesi anlamına geliyordu. Ancak kablosuz şarj yerine bu gizlenmiş portun kullanılması sayesinde daha yüksek ve hızlı şarj kapasitesine ulaşılabileceği, daha verimli şarj süreleri sunulurken dayanıklılığın artırılacağı, dokunma ile tetiklenen geri bildirimler veya kalp ritm sensörü gibi Apple Watch işlevlerini de engelleme durumunun söz konusu olmayacağı Reserve Strap tarafından dile getiriliyor.

apple-watch-gizli-port-050515-2

Bu port metal kapıyla kaplanıyor ve Apple bu kapıyı açmak amacıyla kutu içine herhangi bir araç eklememiş. Reserve Strap, önümüzdeki sonbahar satışa sunulacak ve 249 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olacak pilli kayışını satışa sunduğunda kutunun içine bu amaçla bir tane araç da ekleyeceğini söylüyor.

Ancak Apple Watch şu an için bu yöntemle şarj edilse bile, Apple saatin işletim sistemine getireceği bir güncellemeyle birlikte bu portu devre dışı bırakabilir veya üçüncü tarafların erişimini kısıtlayabilir. Bu da söz konusu portu kullanacak şekilde geliştirilmiş bütün yerleştirme istasyonu ve aksesuarın boşa çıkması anlamına gelecektir. Eğer Apple bu portu kendisi kullanmıyorsa, başkasının da kullanmasına izin vermez gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER