Teknoloji

Apple watchOS 10’da yeni bir görsel deneyim ve yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor

apple watch series 8 inceleme apple watchos 10

Apple watchOS 10 hakkındaki ilk bilgileri büyük ihtimalle 5 Haziran’da başlayacak WWDC etkinliğinde paylaşacak. Bloomberg’in Mark Gurman imzalı haberine göre, şirket watchOS 10 ile birlikte Apple Watch sahiplerine hem yeni bir görsel deneyim hem de yeni özellikler sunacak.

Apple’ın bu değişikliği planlamasının temelinde iki motivasyon olduğu söyleniyor. Bunlardan ilki, 2023 model Apple Watch’ların büyük yenilikler getirmeyecek olması. Dolayısıyla Apple’ın mevcut kullanıcılarını yeni bir Apple Watch satın almaya ikna etmek için alternatif bir yöntem peşinde olduğu belirtiliyor.

Buna ek olarak, Apple’ın son birkaç yıldır watchOS platformunda çok büyük bir değişiklik yapmadığı da hatırlatılıyor. Dolayısıyla şirketin platformu hareketlendirmek istemesi doğal görünüyor. Cupertino merkezli şirketin iOS 17’de de birkaç tane yeni özellik ve optimizasyon planladığını belirtmekte fayda var.

Apple watchOS 10 hakkında henüz resmi bir işaret vermiş değil

Gurman’ın haberinin temelinde pazar analizi ve spekülasyonlar bulunuyor. Dolayısıyla haberdeki iddialara biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Apple watchOS 10 hakkında 5 Haziran yaklaştıkça yeni bilgilerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır. Ancak şirketten henüz resmi bir işaret gelmediğini de belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER