Teknoloji

watchOS 10 güncellemesi Apple Watch sahipleriyle buluşuyor

apple watchos 10

Apple watchOS 10 güncellemesini Apple Watch sahipleriyle buluşturmaya başladı. Cupertino merkezli şirket, yeni watchOS sürümünün duyurusunu haziran ayında yapmış ve detayları da aynı dönemde paylaşmıştı. Bu hafta içinde satışa çıkacak olan Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’den hemen önce yayınlanan yeni watchOS sürümü, Apple Watch Series 4 ve üstü tüm modellere yüklenebiliyor.

Yeni watchOS 10 sürümünün en önemli yeniliği olarak araç takımları öne çıkıyor. Her saat kadranına bu araç takımları eklenebiliyor. Araç takımları arasında geçiş yapmak ve zamanlayıcılar, kronometreler ve podcast’ler etkin olduğunda erişim özelliklerini görmek için Digital Crown kullanılabiliyor.

Dünya Saati uygulaması, çeşitli zaman dilimleri için dinamik arka plan renklerinin eklenmesi sayesinde, dünyanın farklı yerlerindeki günün saatini bir bakışta anlamayı kolaylaştırıyor. Aktivite uygulamasında kullanıcılar Digital Crown’ı döndürerek köşe kısayolları aracılığıyla daha fazla bilgi görebilecek. Bisikletçilerin daha fazla veri takip etmesine yardımcı olmak için Bluetooth bisiklet sensörlerine bağlanma seçeneği de mevcut. Pusula, Farkındalık ve İlaç uygulamaları da watchOS 10 sürümüyle yenileniyor.

Apple watchOS 10 ile FaceTime odaklı yenilikler de getiriyor

Apple watchOS 10 ile FaceTime’la bağlantılı iki büyük yenilik de sunuyor. FaceTime video mesajları Apple Watch’ta da görüntülenebilecek. Buna ek olarak, sesli grup FaceTime görüşmelerine de Apple Watch üzerinden katılmak mümkün olacak.

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2, yeni S9 çipiyle desteklenen bazı özelliklerle geliyor. Siri taleplerinin cihaz üzerinde işlenmesi ve Çift Dokunuş özelliği, bu yenilikler arasında öne çıkıyor. Her iki akıllı saat de 22 Eylül itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER