Manşetler

Apple Watch X, yenilikçi bir tasarım ve teknolojilerle gelecek

apple elektrikli otomobil

Apple, ana hatlarıyla Apple Watch’ın yeni neslinde büyük bir yeniden tasarım üzerinde çalışıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On bülteninde yer alan bilgilere göre, daha ince bir yapıda olacak “Apple Watch X” modeli, manyetik saat kayışı bağlantı noktaları, kan basıncı sensörü ve microLED ekran ile birlikte 2024 sonları veya 2025’te gelebilir.

Apple Watch modellerinde bugüne kadar kullanılan mekanik bağlantılar, kullanıcıların eski kayışlarını yıllarca kullanmalarına olanak tanımasına rağmen, daha kompakt bir yapı ve daha güçlü bir pil için gereksiz yer kaplamakta. Bu durum, Apple Watch Ultra modelinde daha büyük bir pil kullanımına yol açarken, tasarımda kompakt bir yapıdan ödün verilmesine neden olmuştu.

Apple Watch X: MicroLED ekran ve kan basıncı sensörüyle geliyor

MicroLED ekran teknolojisi ise, parlak ve renkli bir ekran deneyimi sunmasıyla dikkat çekiyor. Ancak bu teknolojinin yeni ve oldukça pahalı olması, Apple’ın bu teknolojiyi en küçük ekranlı cihazına entegre etme sürecini zorlaştırıyor. Ayrıca, Apple Watch için kan basıncı sensörü üzerinde de yıllardır çalışıldığı ve bu özelliğin giyilebilir cihazın 10. yıl dönümüne yetiştirilmeye çalışıldığı bildiriliyor.

Bu yılki Apple Watch Series 9 modelinin ise, ilk kez Series 6’dan bu yana daha hızlı bir işlemciyle geleceği ancak ekran boyutlarının geçen yıl kullanılanlarla aynı kalacağı belirtiliyor. 49mm Apple Watch Ultra için de durum aynı olacak gibi görünüyor.

Bu bilgiler ışığında, Apple Watch X’in piyasaya sürülmesi, giyilebilir cihazlar alanında önemli bir adım olabilir. Ancak henüz resmi bir duyuru olmadığından, kullanıcıların bu yeniliklerle ne zaman tanışacakları merak konusu. Şirketin, söz konusu yenilikleri ne kadar etkili bir şekilde entegre edebileceği ve bu teknolojilerin kullanıcı deneyimini ne ölçüde iyileştirebileceği de merakla beklenen diğer sorular arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER