Teknoloji

Apple Watch watchOS 5 ile Walkie Talkie’ye dönüşecek

apple watch walkie talkieApple geçtiğimiz sonbaharda Apple Watch için LTE bağlantı seçeneği sunmuştu. Böylelikle kullanıcıların Wi-Fi menzili içinde değilken de telefon görüşmesi yapabilmesi, gelen aramaları yanıtlayabilmesi, Mesajlar’ı ve şebekeye bağlı diğer özellikleri kullanabilmesi mümkün hâle gelmişti. Apple Watch Walkie Talkie özelliğiyle sahiplerine iletişim için yeni bir seçenek daha sunuyor.

Walkie Talkie özelliği, sonbaharda yayınlanacak watchOS 5 ile kullanıma sunulacak. Böylelikle Apple Watch sahipleri hücresel bağlantı ya da Wi-Fi üzerinden birbirleriyle iletişim kurabilecek.

Kullanıcılar saat üzerinde Walkie Talkie uygulamasını başlattıklarında iletişim kurmak istedikleri kişiyi seçecek. Bu ekranda Apple Watch sahiplerine öncelikli olarak sık görüştükleri kişiler önerilecek.

Apple Watch Walkie Talkie uygulamasında kullanıcılara sesli mesajı dinletmeden önce bir bip sesi ve temassal bir titreşim verilecek. Walkie Talkie özelliğinin gizli iletişim yöntemlerini sevenler için dikkat çekici bir seçenek olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER