Teknoloji

Apple Watch’un Walkie-Talkie uygulamasında güvenlik açığı

Apple Watch Walkie-Talkie

Apple Watch’un Walkie-Talkie uygulaması devre dışı bırakıldı. Bunun sebebinin ise Apple’ın keşfettiği ve insanların diğer iPhone’larda dinleme yapabilmesine imkan sağlayan bir güvenlik açığı olduğu belirtildi.

Şirketten TechCrunch‘a yapılan açıklamaya göre, Apple bu hassasiyetten yararlanıldığına dair bir işarete rastlamadı. Buna ek olarak, “kötüye kullanılması için belirli koşullar ve olaylar dizisinin gerekli olduğunu” söylemenin dışında ek bir açıklamada bulunmadı.

Apple’dan TechCrunch’a yapılan açıklamanın Türkçesi aşağıda yer alıyor:

Apple Watch’daki Walkie-Talkie uygulamasıyla ilgili bir güvenlik açığından henüz haberdar olduk ve bu sorunu hemen çözdükten sonra işlevi devre dışı bıraktık. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı müşterilerimizden özür dileriz ve en kısa sürede işlevselliği geri getireceğiz. Güvenlik açığının müşteriye karşı herhangi bir şekilde kullanımına rastlamamamıza ve bunu istismar etmek için belirli koşul ve olayların sıralanmasının gerekmesine rağmen, müşterilerimizin güvenliğini ve gizliliğini son derece ciddiye alıyoruz. Uygulamanın devre dışı bırakılmasının doğru işlem olduğuna karar verdik, çünkü bu hata birisinin başka bir müşterinin iPhone’unu onay almadan dinlemesine izin verebilir. Bu konu ve rahatsızlıktan dolayı tekrar özür dileriz.

Walkie-Talkie bir Apple Watch uygulaması ve FaceTime Audio’dan türetilen bir işlev aracılığıyla bas-konuş işlevini akıllı saat kullanıcılarına sunuyor. Geçen yılın sonbaharında gelen watchOS 5 ile birlikte Apple Watch’a eklenmişti. Uygulama kullanıcıların akıllı saatlerinde yer almaya devam ediyor, ancak uygulama üzerinden konuşma yapılamıyor.

Apple bu yıl içinde ikinci kez FaceTime ile bağlantılı bir görüşme özelliğini devre dışı bırakmış oluyor. Geçtiğimiz ocak ayında, yeni gelen grup video görüşme özelliğinde bir açık tespit edilmişti. Bu açık kullanıcıların bir telefon görüşmesi cevaplanmadan karşı tarafı dinleyebilmesine imkan tanıyordu. Apple, bu sorunu çözünceye kadar Grup FaceTime özelliğini askıya almıştı.

Görünen o ki, Apple bu sefer bu sorunun önüne geçmeyi başardı. Ne varki, zamanlama başka bir nedenden dolayı göze çarpıyor. Daha dün Apple, kararlı bir adım atarak video konferans uygulaması Zoom’un web sunucusu yazılımını Mac’lerden kaldırmıştı. Çünkü uygulamada büyük bir güvenlik açığının olduğu saptanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER