Teknoloji

Apple Watch ve MacBook Vietnam’da üretilecek

apple watch

Apple ürünlerinin ana üretim üssünün Çin olduğu artık şirketi biraz olsun takip eden pek çok kişinin bildiği bir gerçek. Ancak bu durum yakın gelecekte değişecek gibi görünüyor. Son haberlere göre; Apple, Vietnam’daki üretim portföyünü çeşitlendiriyor. Bu doğrultuda Apple Watch ve MacBook‘ların da Vietnam’da üretileceği söyleniyor.

NikkeiAsia tarafından gündeme getirilen bu gelişmeye pek şaşırmamak gerekiyor. Apple’ın üretimindeki ağırlığı Çin’den başka ülkelere kaydırma yönündeki isteği daha önce de gündeme gelmişti.

ABD ve Çin arasında yükselen siyasi gerilim ve Çin’deki piyasa dengesizlikleri, Apple için bu değişikliği anlamlı kılıyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Peloisi’nin Tayvan ziyareti sonrasında ABD ve Çin arasındaki iplerin iyice gerilmesi, Cupertino merkezli şirketin geçiş sürecini hızlandırmasını sağlayabilir.

Apple için Çin dışında üretim yapmanın tamamen yeni bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Hindistan’da da iPhone üreten şirketin iPhone 14 serisiyle birlikte bu ülkedeki ağırlığı biraz daha artıracağı söyleniyor. Yeni iPad’lerin üretiminin de ağırlıklı olarak Tayvan’da yapıldığı konuşuluyor.

Apple Watch ve MacBook üretimi Vietnam’a kaydırılacak olsa da, Çin en azından kısa vadede Apple’ın tedarik zincirinde önemli bir yer tutmaya devam edecek. Ancak şirketin Çin’e bağımlılığını azaltma konusunda daha kararlı adımlar atacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER