Teknoloji

Ameliyatla 45 kilo verdi, Apple Watch ve Fitness+ sayesinde formda kaldı

apple watch se 2. nesil inceleme

Apple Watch’un hayat kurtarma fonksiyonu sadece Acil SOS çağrıları ve kalp sorunlarını tespit yeteneğiyle sınırlı kalmıyor. Apple’ın akıllı saati bazen aylarca süren bir fitness yolculuğuyla insanları hayatlarını doğru şekilde değiştirmek için motive ediyor. 9to5Mac sitesinin takipçilerinden Nate Gorby, Apple’ın akıllı saatinin zayıflama ameliyatının ardından kendisini spor yapmak ve kilosunu korumak için teşvik ettiğini belirtti.

Mayo Clinic’in verilerine göre, zayıflama ameliyatlarının ardından çoğu kişi yüzde 65 oranında kilo veriyor. Hastaların yüzde 85’i kilo kaybını yüzde 50 oranında muhafaza ediyor. Bu ameliyatların başarısı için ameliyat sonrası dönemde sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek büyük önem taşıyor ve bunun için de sağlam bir irade gerekiyor.

Nate, Apple Watch’ta günlük hedef halkalarını kapatmanın ve Fitness+ derslerini veren antrenörlerin motivasyonunun kendisinin bu sağlam iradeye ulaşmasını mümkün kıldığını belirtiyor: “Fitness+ sayesinde bisiklete binme, koşu bandında yürüyüş, HITT ve hatta Mindfulness pratiği yapma tutkumu keşfedebildim. Antrenör ekibinin bana ‘insan olduğumu bilmeyi’ ve ortaya çıkmanın çoğu gün en büyük engel olduğunu bilmeyi öğretmesiyle eşleşen bir tutku buldum.”

Apple Watch ve Fitness+ Nate’in beklentileri aşmasına yardımcı oldu

Nate sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen kış, yeni keşfettiğim egzersiz rutinimi dengelemeye yardımcı olmak için kilo verme ameliyatı olmaya karar verdim. Altı ay sonra tamamen yeni bir insana dönüştüm.”

nate gorby apple watch

Toplamda 45 kilo veren Nate, doktorların beklentisini aştığını ve bunun için Apple Watch’a minnettar olduğunu belirtti. Bu deneyimini Apple CEO’su Tim Cook ile de paylaşan Nate, Cook tarafından da tebrik edildi.

İLGİLİ HABERLER