Teknoloji

Apple Watch uygulamaları 1 Hazirandan itibaren yerel olmak zorunda

apple watch uygulamaları

apple watch uygulamalarıTüm yeni Apple Watch uygulamalarının 1 Haziran tarihinden itibaren akıllı saat üstünde bağımsız şekilde çalışıyor olması zorunlu olacak. Apple dün yazılım geliştiricilere yaptığı duyuruyla bu önemli değişikliği ilan etti. Bu demek oluyor ki, bundan böyle bu şarta uyum sağlamayan Apple Watch uygulamaları geri çevrilecek.

Geliştiriciler geçtiğimiz eylül ayında watchOS 2 çıktığından beri doğrudan yerinde çalışan Watch uygulamalarını yayınlayabiliyordu. Bunun öncesinde tüm Apple Watch uygulamaları Watch’un bağlı olduğu iPhone üzerinden çalıştırılıyordu. iPhone tüm işlemleri yapıyor ve gösterilmesi gereken her şeyi Watch’a ışınlıyordu. Bu durum Watch’un pil ömrünün korunmasını sağlıyor, ancak uygulamaların daha yavaş işlemesine neden oluyor; çünkü tüm bilgilerin sürekli Watch ve iPhone arasında taşınması gerekiyor.

Yerel nitelikli uygulamalar henüz watchOS ekosisteminde büyük bir farklılık yaratmadı. Apple Watch uygulamalarının kullanımı konusunda kullanıcıların fazla aktif davranmaması geliştiricileri Watch uygulamaları geliştirme konusunda daha fazla düşünmeye sevk ediyor, bu da daha fazla uygulamanın gelmesini engelliyor. Yine de, Apple’ın getireceği zorunluluğun tüm watchOS uygulamalarının eskiden daha hızlı çalışmasını sağlayacağını söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER