Teknoloji

Tim Cook’tan Apple Watch ile hayatı kurtulanlara geri dönüş

apple watch

Uykusunda düşük kalp ritmi algılandığında bir oğul, babasın hayatını Apple Watch sayesinde kurtardı. Tedavi ve geçmişi bilinmeyen bir kalp rahatsızlığı keşfi sonrası kalp pili takan hastanın yaşamına devam ettiği belirtildi. Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan gelen içten yanıtlar ise bu hikayeyi daha da özel kılan detaylardan.

Michael Gallegos’a oğlu Nick tarafından hediye edilen bir Apple Watch, ABD Kansas’ın Wichita şehrinde bir aile için yaşamsal önem taşıyan bir araca dönüşmüş durumda. Apple Watch’ın gece saatinde nabız düşüklüğü algılaması üzerine Nick, acilen babası ile temas kurarak onu acil servise götürdü. Doktorlar, Michael’a eğer bir kalp pili takılmamış olsaydı, hayatta kalma şansının çok az olacağını söyledi.

Yaşanan bu olayı şirketin CEO’su Tim Cook’a e-posta olarak ileten Nick, öğle saat 12.30 civarı gönderdiği mesaja, beklenmedik bir şekilde sadece bir saat buçuk sonra kişisel bir yanıt aldı. Cook yanıtında, “Babanızın tıbbi yardım aldığına ve ihtiyacı olan tedaviyi gördüğüne gerçekten sevindim. Hikayesini bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler. Lütfen ona en iyi dileklerimi iletin” ifadelerini kullandı. Nick bu hızlı ve kişisel yanıt karşısında oldukça şaşırdığı belirtti.

2021 yılında ABD Kuzey Karolina, Asheville’de yaşanan bir başka kalp ilgili olayda ise Profesör Christopher Oakley, bahçe işleri ve banyo temizliği yaptıktan sonra kendini iyi hissetmeyerek yere düştüğünü ve acil olarak hastaneye kaldırıldığını anlattı. Hastaneye ulaştığında, doktorlar ona bir kalp krizi geçirdiğini ve acil olarak çift baypas ameliyatı geçirmesi gerektiğini söylediler.

Olayın ardından Oakley, Apple Watch’a olan takdirini dile getirmek için Cook’a bir teşekkür mesajı gönderdi. Oakley’in saatine ve sağlık takip özelliklerine olan minnettarlığını belirttiği mesajına Cook üç saat içinde, “İyileştiğinizi duyduğumuza çok sevindik” cevabını verdi.

Bu hikayeler, akıllı saat teknolojisinin sadece zamanı göstermekle kalmayıp, kullanıcılarına hayat kurtarma potansiyeli sunduğunu gözler önüne seriyor. Apple Watch gibi giyilebilir teknolojinin sağlık takibi alanında giderek daha fazla kullanılması ile birlikte, benzer hayat kurtaran hikayelerin sayısının artması bekleniyor. Bu örnekler, teknolojinin tıbbi durumlarda ne kadar hayati bir rol oynayabileceğini ve kişisel bir yanıtın müşteri sadakatini nasıl pekiştirebileceğini göstermektedir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER