Teknoloji

Apple Watch kullanmak üniversite öğrencisine pahalıya patladı

apple watchKanada’da direksiyon başındayken başka bir şeyle uğraşanlar, büyük trafik cezalarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Guelph Üniversitesi’nde eğitim gören Victoria Ambrose isimli genç kadına kesilen ceza, yasanın sertliği konusunda oldukça somut bir fikir edinmeyi sağlıyor. Ambrose, iddiasına göre direksiyon başındayken kolundaki Apple Watch’u kontrol ettiği gerekçesiyle 400 dolarlık bir cezayla karşı karşıya kaldı.

Ambrose’a ceza kesen polis memuru ise olayın başka bir şekilde geliştiğini savunuyor. Otomobil kırmızı ışık durduğunda aracın içinde küçük bir parıltı gördüğünü belirten polis memuru, bu süre zarfında Ambrose’un dört kez saate baktığını ve trafik ışığının yeşile dönmesine rağmen harekete geçmediğini, ancak kendisinin aracın içine ışık tutmasının ardından genç kadının tekrar ilerlediğini belirtti.

Ambrose’un avukatı, Kanada’da 2009’da yürürlüğe giren trafik yasasının müvekkilinin içinde bulunduğu duruma uygun olmadığını savundu. Akıllı saatin ekranının dokunuş gerektirmeden uyandırılabildiğini belirten avukat, saatin bir iletişim cihazı olmadığını da ifade etti. Avukatı saatin Ambrose’un kolunda olduğunun ve böylelikle eller serbest biçimde kullanılabilecek bir cihaz kimliği kazandığının da altını çizdi.

Ancak bu savunmalar, davaya bakan hakim Lloyd Phillips tarafından reddedildi. Apple Watch’un bir iletişim cihazı olduğuna hükmeden hakim, cihazın kola bağlı olsa bile dikkat dağınıklığı yaratabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER