Teknoloji

Apple Watch Ultra için yeni güç koruma özelliği

apple watch ultra

Apple Watch Ultra‘nın pil ömrünü biraz daha uzatmak artık mümkün. Apple’ın akıllı saatleri için hazırladığı en yeni güncelleme olan watchOS 9.1 ile Watch Ultra’ya pil ömrünü yaklaşık 60 saat artıran yeni bir güç koruma özelliği ekleniyor. Bu artış GPS ve kalp atış hızı okumalarının azaltılmasıyla sağlanıyor.

Apple Watch Ultra’nın tahmini pil süresi için hesaplama yapmak biraz karmaşık bir iş gibi görünüyor. Şirketten verilen bilgiye göre, normal kullanımla 36 saat olan pil ömrü, bir açık hava koşusuyla 12 saate inebiliyor. Ancak Apple’ın watchOS 9 ile sunduğu Düşük Güç Modu, bazı özellikleri sınırlıyor veya engelliyor. Böylelikle kullanıcılara bir Ironman yarışını bitirecek kadar, yani 14 ila 15 saat, süre sağlanabiliyor.

watchOS 9.1 güncellemesiyle vadedilen 60 saatlik pil ömrüne ulaşmak içinse hem Düşük Güç Modu’nu çalıştırmak hem de “Daha az GPS ve kalp atış hızı okuma” özelliğini aktif hâle getirmek gerekiyor.

Apple Watch Ultra’nın standart Düşük Güç Modu’nda hep açık ekran kapatılıyor, arka plan özellikleri ve sensör okumaları devredışı bırakılıyor. Kullanıcıların hücresel bağlantı özelliklerinden yararlanması mümkün olsa da, güncellemeler saat başı çekiliyor. Yeni Düşük Güç Egzersiz Modu’nda ise kalp atış hızı ve GPS okumaları azaltılıyor. Kalp atış hızı okumaları 1 dakikada bir yapılırken, GPS okuma sıklığı da 2 dakikaya çıkarılıyor.

Apple Watch Ultra için vadedilen 60 saatlik pil ömrünün Apple’ın hazırladığı senaryoya dayalı olduğunu belirtmekte fayda var. Gerçek pil ömrünün kullanıcıdan kullanıcıya değişeceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER