Teknoloji

Apple diğer şirketlere nasıl Apple Watch kayışı yapacaklarını anlatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-spor-kordon-yesil-090315

Yeni bir program başlatan Apple, üçüncü taraf tasarımcılara Apple Watch için nasıl kayış hazırlayacakları konusunda yardımcı olmaya hazırlanıyor. “Apple Watch için yapıldı” isimli yeni bir şema oluşturan şirket, aksesuar tasarımcılarına çeşitli talimatlar ve Apple Watch ile ilgili çizimler sağlayacak.

Aksesuar tasarımcıları Apple Watch için kayış üretme konusunda oldukça hızlı davransa da, “Apple Watch için yapıldı” programı sayesinde Cupertino merkezli şirketin istek ve arzuları daha somut biçimde ortaya çıkıyor. Apple’ın kayışların üretimi sırasında uyulmasını istediği çevreyle ilgili koşulları ve tasarım kriterlerini açıklayan program, tasarımcıların kayışlarda neye yer veremeyeceğinin de altını çiziyor. Örneğin manyetik bir şarj aleti barındıran kayışlar, “Apple Watch için yapıldı” sertifikasını alamıyor.

“Apple Watch için yapıldı” programı şu an için sadece üçüncü taraf kayışları kapsama alanına alsa da, yakında diğer Apple Watch aksesuarlarının da programa dahil edilmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER