Teknoloji

Apple Watch’ta üçüncü taraf kadran seçeneklerine izin verilmeyecek

apple watch

Apple’ın başkan yardımcıları Kevin Lynch ve Deidre Caldbeck, şirketin akıllı saati Apple Watch için üçüncü taraf kadran seçeneklerine izin verme gibi bir planının olmadığını belirtti. İkili, söz konusu açıklamayı İsviçre gazetesi TagesAngzeiger’e verdikleri röportajda yaptı.

Saat kadranını “saatin ana ekranı” şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Dolayısıyla Apple’ın ana ekranın birinci taraf olmasını istemesi kulağa şaşırtıcı gelmiyor. İkili, Apple’ın üçüncü taraf saat yüzünün bir yazılım güncellemesinden sonra düzgün şekilde çalışmaya devam etmesinden emin olmadıklarını belirtti.

Apple yöneticileri aynı zamanda Digital Crown’da yapılan son değişikliğin de kullanıcı bildirimleri doğrultusunda yapıldığını belirtti. Artık Digital Crown’a bir kez basıldığında kullanıcılar uygulama değiştirme ekranı yerine denetim merkezine yönlendirilecek. Kullanıcıların denetim merkezine daha hızlı erişim isteğin nedeniyle böyle bir karar alındığı ifade edildi.

Buna ek olarak, watchOS 10‘un önemli özelliklerinden biri olan Akıllı Gruplama’nın da kullanıcı istekleri doğrultusunda hazırlandığının altı çizildi.

Apple Watch’un Force Touch özelliğinden neden vazgeçildi?

İkili röportajda ilk Apple Watch modellerindeki Force Touch özelliğinden de bahsetti. Force Touch özelliği, kullanıcıların ekrana sert basarak daha fazla bilgiye ulaşmasını mümkün kılıyordu. Lynch ve Caldbeck, ekranın büyümesiyle bu özelliğe olan ihtiyacın ortadan kalktığını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER