Teknoloji

Sürüş esnasında Apple Watch kullanan kişiye trafik cezası kesildi

apple-watch-farkli-buyukluk-090315

Apple Watch’un piyasaya çıkışıyla birlikte, akıllı saatin günlük hayattaki kullanımına dair haberler de gündeme gelmeye başladı. Kanada’nın Quebec eyaletinde yaşayan Jeffrey Macesin isimli Apple Watch sahibi, sürücü koltuğundayken Apple Watch kullandığı için polis tarafından durdurulduğunu ve kendisine 120 dolar ceza kesildiğini belirtti. Çantasındaki telefonunun kabloyla otomobilin müzik setine bağlandığını söyleyen Macesin, Apple Watch’u kullanarak şarkı değiştirdiği esnada polisin kendisini gördüğünü dile getirdi.

Macesin, polisin kendisine Quebec Otoyol Güvenlik Kodu’nun 439.1 numaralı maddesinden hareketle ceza kestiğini ifade etti. Söz konusu maddede, sürüş esnasında telefon özelliğine sahip bir cihazın kullanılamayacağı belirtiliyor. Apple Watch bir akıllı saat olsa da, telefon uygulaması sayesinde bağlı iPhone üzerinden arama yapmak veya gelen aramaları cevaplamak mümkün oluyor.

Macesin, Apple Watch’un bir saat olduğunu söyleyerek cezadan duyduğu memnuniyetsizliği belli ederken, otoyollardaki polislerin nerede olduğunu görmek için Waze’den faydalandığını dile getirerek ironik bir demece imza attı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER