Teknoloji

Apple akıllı saati Apple Watch için yeni bir tasarım patenti daha aldı

apple-watch-tasarim-patent-060515

İlk olarak yuvarlatılmış köşelere sahip dikdörtgen ekran tasarımının patentini alan Apple, şimdi de yuvarlatılmış köşelere sahip kare ekran tasarımının patentini elde etti. Şirket böylelikle rakiplerinin ve taklitçilerin Apple Watch klonu akıllı saatler üretmesinin önüne geçti. Oldukça basit hazırlanmış olan son patent dosyasında Apple Watch’un dokuz çizgili çizimleri bulunuyor.

Apple’ın ABD Patent ve Marka Ofisi’ne söz konusu tasarım için geçtiğimiz ağustos ayında başvurduğu belirtildi. Yaklaşık dokuz aylık bir bekleme süresinin ardından beklenen onay 5 Mayıs 2015 itibarıyla alındı.

Patent dosyasında dikkat çeken bir diğer unsur ise, rakip firmaların akıllı saatlerine ilişkin referanslara da yer verilmesi oldu. Samsung Galaxy Gear, Metawatch ve Pebble gibi akıllı saatlerle birlikte Hermes’in lüks saati Carre H Watch’tan da dosyada söz ediliyor. ABD Patent ve Marka Ofisi’nin Apple’ın tasarımını onaylamadan önce özgünlük kontrolü konusunda söz konusu saatlerden faydalandığı belirtilirken, söz konusu patentlerin sadece ABD’de geçerli olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER