Teknoloji

Apple Watch Studio ile akıllı saat tasarımı özelleştirilebilecek

apple watch studio

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen Apple iPhone etkinliğinde Apple Watch Series 5 de tanıtılmıştı. Apple, bu tanıtımla aynı zamanda Apple Watch Studio olarak adlandırılan yeni hizmetinin de duyurusunu gerçekleştirdi.

Önceleri Apple, akıllı saatinizi özelleştirme tarafında sadece Apple tarafından seçilmiş bir dizi kasa ve kayış arasında seçim yapmaya izin veriyordu. Daha sonra da ayrı kayışlarla görünümü farklılaştırmanız mümkün oluyordu. Apple, birçok farklı kayış ve kasa kombinasyonu sunmuştu, ancak paslanmaz çelik kasa ve bilezik kayışı bir arada istediğinizde, bunları ayrı ayrı satın almanız gerekiyordu. Apple Watch Studio ile bu durum ortadan kalkıyor.

Apple’ın Watch Studio için hazırladığı yeni çevrimiçi sayfa sayesinde, özelleştirilmiş kombinasyonunuzun neye benzeyeceğini de açık şekilde göreceksiniz.

Apple Watch Studio her ülkede kullanılamayacak

Tercihlerinizi yaptıktan sonra, ekrandaki “Bitti” düğmesine tıklatmanız yeterli oluyor. Kasa boyutu, bağlantı türü seçimi gibi detaylar da doğrulandıktan sonra sıra ödeme adımına geliyor. Apple Watch Studio’yu kullanmak isteğe bağlı, şirket seçim yapmak istemeyenler için kendi tasarımı kasa-kayış kombinasyonlarını, aynı zamanda tek tek kayış ve kordon seçeneklerini sunmayı sürdürüyor.

Apple Watch Studio sadece Apple Watch Series 5 modellerini özelleştirmede kullanılabiliyor. Hâlâ satışı süren Apple Watch Series 3 modelini satın almayı düşünenler için kasa-kayış kombinasyonu oluşturma imkanı sunulmuyor. Apple Watch Studio her ülkede kullanımda olmayacak. Apple, bu imkanın her ülkede sunulmayacağını söylüyor, ancak bunların hangileri olduğunu açık şekilde belirtmiyor.

İLGİLİ HABERLER