Teknoloji

Apple Watch uyumlu spor salonu ekipmanları eylülde hazır olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watchApple, WWDC 2017’de spor salonu ekipmanları üreten şirketlerle işbirliğine gittiğini duyurmuştu. Cupertino merkezli şirket, küresel spor salonu ekipmanları pazarının yüzde 80’ine sahip Technogym, Matrix, Life Fitness ve Core Health and Fitness ile birlikte Apple Watch uyumlu ekipmanların geliştirileceğini duyurmuştu. Söz konusu ekipmanlardan ilki eylül ayından itibaren spor salonlarında kullanılabilecek.

Apple’ın akıllı saatindeki NFC yongası, tek bir dokunuşla spor salonundaki uyumlu ekipmanlarla iletişime geçebilecek. Bu iletişim sayesinde saat kullanıcıların egzersizi hakkında daha doğru bilgiler edinebilecek. Böylelikle harekete göre yapılan hesaplamalarda da daha doğru sonuçlara ulaşılabilecek. Örneğin; koşu bandına bağlanan Watch, hız ve eğim gibi bilgileri doğrudan aletten alacak. Bu sayede yakılan kalori miktarı daha doğru biçimde hesaplanabilecek.

Kalori hesaplaması, egzersiz takip cihazları için en önemli fonksiyonlar arasında yer alıyor. Ancak kısa süre önce yapılan bir araştırmaya göre, pek çok cihaz yakılan kalori miktarını yanlış hesaplıyor. Gelişen algoritmalar ve daha doğru verilerin sağlanması ile bu durumun değişebileceği belirtiliyor.

Apple Watch watchOS 4 ile birlikte spor salonu ekipmanlarına bağlanabilecek

Apple’ın akıllı saatinin spor salonu ekipmanlarına bağlanması için watchOS 4 ile güncellenmesi gerekiyor. İşletim sistemi sonbaharda yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER