Teknoloji

Apple Watch Series 9 yeni işlemcisiyle performansını en üst seviyeye çıkaracak

apple watch series 9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın yeni akıllı saati Apple Watch Series 9’u sonbaharda tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın iddiasına göre, bu saatte kullanılacak S9 işlemcinin temelinde A15 Bionic işlemci bulunacak ve bu da ciddi bir hız artışını beraberinde getirecek.

Apple her yıl yeni Apple Watch modellerini yeni bir işlemciyle çıkarıyor. Ancak Apple Watch Series 8’de kullanılan S8 işlemci bir önceki nesilde bulunan S7’ye kıyasla pek fazla fark getirmemişti. Cupertino merkezli şirket, Watch Series 8’den Watch Series 9’a büyük bir sıçramayla geçmeye hazırlanıyor.

Mark Gurman, “Power On” isimli bülteninin Discord kanalında yeni Apple Watch ile ilgili soruları yanıtladı. Yeni Apple Watch’un yeni bir işlemciyle geleceğini belirten Gurman, burada kullanıcıları S7’den S8’e olan geçişe kıyasla daha büyük bir değişimin beklediğini dile getirdi.

Apple Watch Series 9 ile birlikte gelecek olan watchOS 10 da önemli değişiklikler getirecek

“Karşımıza yeni bir işlemcinin çıkacağını düşünüyorum. Bu bir önceki neslin yeniden adlandırılmış bir versiyonu olmayacak” diyen Gurman, söz konusu işlemcinin A15 Bionic’in üstüne geliştirileceğine inandığını ifade etti.

Gurman, Apple Watch Series 9 hakkında daha önce de paylaşımlarda bulunmuştu. Series 9 ile birlikte kullanıma sunulacak olan watchOS 10’un önemli değişiklikleri beraberinde getireceğini söyleyen Gurman, watchOS’te 10. yıl nedeniyle büyük yeniliklerin planlandığını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER