Teknoloji

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 modelleri hakkında lansman öncesi son dakika dedikoduları

apple watch

12 Eylül tarihinde düzenlenecek olan Apple’ın donanım odaklı etkinliğinde iPhone 15 serisinin yanı sıra, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 modelleri de tanıtılacak. Ancak bu saatler sadece yeni modeller olmanın ötesinde, bazı çok önemli ve devrimsel özelliklere sahip olacaklar.

Sağlam bir Apple analisti olan Mark Gurman’ın tahminlerine göre, bu yeni modellerin en belirgin özelliklerinden biri gelişmiş nabız sensörü olacak. Hem Apple Watch Series 9 hem de Ultra 2 modeli, bu sensör sayesinde daha yüksek hız, verimlilik ve doğruluk sunacak.Ultra Wideband Yükseltmesi

Yeni “U2” isimli Ultra Wideband çipi, U1 çipinin yerini alacak ve konumları daha hassas bir şekilde takip etmeye olanak sağlayacak. İşin içine bu yeni çipin girdiği saatler, kullanıcılarına bir adım daha yaklaşmış olacak.

Apple Watch Series 9 modelinin bir diğer dikkat çekici özelliği ise gövdesinin 3D baskı teknolojisi ile üretiliyor olması. Apple, bu teknolojiyi üç yıldır gizlice geliştirdiği iddia ediliyor. Yeni üretim süreci sayesinde daha hızlı ve daha az malzeme kullanarak üretim gerçekleştirilebiliyor.

Her iki model de, yeni geliştirilen S9 işlemciden güç alacak. Bu işlemci sayesinde, akıllı saatlerin performansı önemli ölçüde artacak ve kullanıcı deneyimi daha akıcı hale gelecek.

Apple Watch Ultra 2 modelinde siyah gövde seçeneğinin sunulacağı gelen bilgiler arasında. Apple Watch Series 9 modeli ise, paslanmaz çelik kasası ile kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Bu yepyeni modellerin tüm detayları, 12 Eylül’deki etkinlikte ortaya çıkacak. Ancak şu anda bile, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’nin ne kadar etkileyici özelliklere sahip olduğunu söylemek mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER