Bilim

Apple Watch Series 8 için kanda şeker düzeyi ölçümü işareti

apple watch series 7 ön inceleme

Apple Watch’ın en son versiyonu çıkmadan önce hakkında tonlarca söylenti vardı. Yeni akıllı saatin büyüyen gövde ve ekranlı yeni tasarımı; beraberinde yeni saat yüzleri ve yeni özellikler getirecekti. Bunların arasında Apple Watch Series 7’nin kan şekeri ölçüm özelliği taşıyacağı da vardı. Ne var ki, bunu sağlayacak sensör en yeni Apple akıllı saatine yetişmedi. Beklentiler bu akıllı saatin hâlefi Apple Watch Series 8 modeline kaldı gibi görünüyor.

Digitimes‘a göre, Apple’ın tedarikçileri kısa dalga boylu kızılötesi sensörler üzerinde çalışmaya başladı. Bu sensörler genellikle sağlık cihazlarına yöneliktir ve görünüşe göre Apple Watch Series 8 modelinde yer alacak ve kullanıcının kanındaki şeker miktarını ölçmesine olanak tanıyacaktır.

Digitimes, “Ennostar ve Taiwan Asia Semiconductor (TAS, eski adıyla Opto Tech), kalp atış hızı, SpO2, kan şekeri dahil olmak üzere biyoalgılamada kullanılmak üzere kısa dalga boylu (1.000 nm’nin üzerinde) kızılötesi (IR) LED cihazları geliştiriyor ve bu tür cihazların endüstri kaynaklarına göre 2022’de akıllı giyilebilir cihazlarda kullanılması bekleniyor.” diye yazdı.

Bu, halihazırda sağlığa odaklanan ve kullanıcılarının daha iyi yaşam sürmelerine yardımcı olan tonlarca sensörle donatılmış mevcut Apple Watch modellerindeki mevcut özelliklere harika bir katkı olacaktır. En son Watch modellerine dahil edilen sağlık odaklı özellikler arasında kandaki oksijen düzeyi ölçümü, EKG ölçümü, kalp atış hızının çok yüksek veya çok düşük olduğunda kullanıcıları uyaran bir kalp monitörü yer alıyor. En iyi yanı, bu yeni kan şekeri ölçüm cihazının diyabetli birçok Apple kullanıcısı için hayatı kolaylaştırması olacaktır. Kan örnekleri almak veya diğer vücuda bir iğne veya ilaç zerk etmeyi gerektiren tıbbi uygulamaları yapmak zorunda kalmadan şeker seviyelerini kontrol etmelerine izin verecektir.

Apple Watch Series 8 ancak gelecek yıl bu zamanlarda satışa sunulacak. Bu da Cupertino şirketinin yeni özelliği dahil etmesi için önünde çok uzun bir zaman olduğunu gösteriyor. Yine de, bu söylentiyle şüpheyle yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER