Teknoloji

Apple Watch Series 8 daha fazla sağlık özelliği sunacak

apple watch se inceleme series 8

Apple akıllı saati Apple Watch’un gelecek versiyonlarında kullanıcılara daha fazla sağlık özelliği sunmayı planlıyor. The Wall Street Journal’da yayınlanan bir haber, şirketin bu konudaki planları konusunda daha net fikirler edinmeyi sağlıyor. Ancak bu özelliklerle tanışmak için Apple Watch Series 8 ve daha sonra çıkacak modelleri beklemek gerekecek gibi görünüyor. Bu yıl tanıtılacak Apple Watch Series 7’nin çıkışının gecikebileceği iddiası da kısa süre önce gündeme gelmişti.

The Wall Street Journal’ın haberine göre; Apple akıllı saati için kan basıncı, vücut ısısı ve kan şekeri ölçümü gibi özellikler üstünde çalışıyor. Bu özelliklerden bazılarının sunumunun cihaza yeni sensörler eklenmesinden geçtiği de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

Apple’ın bileği sıkmadan çalışabilecek ve tansiyon kelepçesi işlevi görecek bir sensör geliştirmeyi planladığı belirtiliyor. Şirketin uzun zamandır Apple Watch’a tansiyon ölçüm özelliği eklemeyi istediği biliniyor. Apple 2016’da giyilebilir bir tansiyon ölçüm cihazı için patent başvurusunda bulunmuştu.

Apple’ın rakipleri de kan basıncı ölçümü özelliğiyle bir hayli ilgileniyor. Samsung geçtiğimiz yıl itibarıyla ana vatanı Güney Kore’de bazı akıllı saatlerinde bu özelliği sunuyor. Özelliğin doğruluğu ve kullanışlılığı konusundaki soru işaretleri ise hâlâ ortadan kalkmış değil.

Apple’ın akıllı saatinin uyku ve kandaki oksijen seviyesini takip özelliğini geliştirmek istediği de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor. Şirketin özellikle uyku apnesinin teşhisi konusuna odaklandığı söyleniyor. Uyku bozukluklarının oldukça zor olan tespiti için kandaki oksijen seviyesinin düzenli takibi gerekiyor. Bu da sensörlerin sürekli çalışmasını zorunlu kılıyor. Sensörler çalışırken pil ömrünü korumak, Apple’ın üstüsünden gelmesi gereken konular arasında yer alıyor.

Apple’ın bu yıl çıkacak Watch Series 7’ye vücut ısı sensörü yerleştirmeyi istediğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Ancak The Wall Street Journal’ın haberinde bu özelliğin Apple Watch Series 8 ile sunulabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER