Teknoloji

Apple Watch Series 7 söküm işleminde dikkat çekici detaylar – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch Series 7‘nin Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerde satışa sunulmasıyla birlikte, iFixit ekibi bu yeni Apple akıllı saatinin söküm işlemlerine zaman kaybetmeden başladı. Üstelik ekip, yeni parçaları araştırmak ve değişikliklerin nasıl gerçekleştiğine dair fikir edinmek için eski Apple mühendisleriyle birlikte çalıştı.

Eski Apple ürün tasarımcısı Tobias artık Instrumental ile birlikte çalışıyor. Videoda, ekranın arkasına bakarak, Apple’ın Series 7 için bir şerit kabloyu çıkardığını, dokunma ve ekran sinyallerini iki yerine tek bir kabloda birleştirdiğini dile getiriyor. Bu, cihazın çerçevelerinin küçülmesine yardımcı oldu. Ancak Tobias, bu değişikliğin karmaşıklığından oldukça emin konuşuyor ve saatin çıkışının gecikmesinde etkisinin olduğunu söylüyor.

Daha şaşırtıcı bir başka unsur ise, Apple Watch Series 6 pilinin yeni modele uyması ve onunla çalışabilmesi oldu.

Tabii ki, söküm işleminde dikkat çeken bir başka unsur daha var. O da yeni Apple Watch’ın içinde olmayan şey; yani eski bir tanılama portu. Bu, en eski sürümlerden beri saatin bileklik kanalının içinde saklanıyordu, ancak şimdi Apple bunun yerini kablosuz teknolojiyle değiştirdi. Bu, bağlantı noktaları olmayan bir iPhone için bir ipucu mu? Bu soruya cevap vermek için henüz erken.

Ancak söküm işlemi, cihazı çatlamaya karşı daha az hassas, toza ve suya karşı daha iyi ve Series 6’dan biraz daha iyi hale getirmek için her şeyin nasıl bir araya geldiğini size gösterecektir.

İLGİLİ HABERLER