Teknoloji

Apple Watch Series 7 iPhone 13 ile birlikte tanıtılacak, ancak çıkışı daha sonra olabilir

apple watch series 7

Son günlerde çıkan haberler, Apple Watch Series 7’nin üretim sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu öne sürse de, Apple’ın önümüzdeki hafta en kısa sürede iPhone 13 ile birlikte yeni cihazı duyurmayı planladığı bildiriliyor. Bloomberg’e göre, Apple duyuru ile ilerlemeyi planlıyor, ancak Apple Watch Series 7 piyasaya ilk çıkışı sırasında çok sınırlı miktarlarda satışa sunulacak.

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On adlı e-posta bülteninin en son sayısında üç olası senaryoyu özetliyor: Üretim sorunları çözülürken duyuru ertelenir; duyuru yapılır ve cihaz piyasada sınırlı sayıda bulunur veya cihaz duyurulur ancak ilerideki bir tarihe kadar piyasaya sunulmaz.

Gurman, Apple Watch Series 7 için cihazın olağan biçimde eylül etkinliğinde duyurulacağını, ancak daha geç bir zamanda veya duyurulacak yakın tarihte küçük miktarlarda piyasaya çıkacak biçimde geleceğini kaydetti.

Her ne olursa olsun, Apple’ın bu ay içinde düzenleyeceği etkinlikte Apple Watch Series 7’yi duyurması kuvvetle muhtemeldir. Bizim tahminimiz yeni akıllı saat için, en kötü ihtimalle, daha ileride bir çıkış tarihinin verilecek olmasıdır. Apple, 2015’te ilk Apple Watch’u duyururken de böyle bir yola gitmiş ve saati piyasaya daha sonra çıkarmıştı.

Apple Watch Series 7’nin yeni bir düz kenarlı bir tasarıma sahip olması, 41 mm ve 45 mm boyutlarında olması bekleniyor. Bloomberg, daha önce bunun Apple Watch Series 7’nin yeni özel saat yüzleriyle geleceği anlamına geldiğini bildirmişti. Apple, yeni tasarıma ve daha büyük ekranlara odaklandığı için bu yıl herhangi bir yeni sağlık odaklı özellik veya sensör beklemiyoruz.

Keza Gurman da, e-posta bülteninde Apple Watch Series 7’nin kan basıncı izlemeye yönelik bir sensör barındırmayacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER